Bagsiden er fremstillet i plastik, så du har et godt greb om telefonen – også når du ikke bruger det medfølgende silikonecover.

Motorola Moto G51 5G

Med Motor G51 5G får du 5G och en enorm skärm i en billig mobil, men det finns också några saker som drar ner betyget.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.4

I Moto G51 får du en jättestor skärm i en mobil som är prisvärd. Med sina 6,8 tum är skärmen nästan lika stor som en liten surfplatta, och även de största händerna kommer att ha svårt att nå toppen av skärmen om du bara använder en hand. Finger-avtrycksläsaren är dessutom placerad långt upp på sidan av mobilen, så Moto G51 passar bäst för stora nävar. Volymknappen och en knapp för Google Assistent sitter ännu högre upp, så du måste ändra ditt grepp för att kunna nå ända upp.

Det är inte någon skärm av högsta kvalitet som sitter i Moto G51: Svarta områden på skärmen är svagt grå-aktiga, så kontrasten är inte speciellt bra. I gengäld har skärmen en hög uppdateringsfrekvens på 120 Hz, vilket innebär att framförallt grafiken i spel uppdateras flytande.

Det märks också att processorn inte är bland de snabbaste som går att uppbringa. Mobilen har en tendens att hacka lite när man till exempel flyttar runt en satellitkarta i Google Maps. Det sitter ett batteri med stor kapacitet i Moto G51 och vi fick i genomsnitt ut nästan två hela dygns användning under testperioden. Den stora skärmen och det väl tilltagna batteriet betyder dock att Moto G51 inte är någon lättviktare. Man kan bli lite trött i fingrarna av att hålla mobilen en längre stund.

Batteriets rejält tilltagna kapacitet i kombination med den ganska underdimensionerade laddaren som medföljer gör att det tar ganska lång tid att ladda Moto G51. Det tog mer än 2,5 timmar att ladda den från noll till 100 procent, så det är nästan så att man behöver göra plats i kalendern för laddningen.

Baksidans kameramodul har tre linser som tillsammans ger en bildkvalitet som de flesta kan vara nöjda med. Selfiekameran på framsidan gör ett ganska stort svart hål längst upp i mitten av skärmen. Det hade vi helst varit utan, eller så borde kameran ha flyttats till en mindre framträdande plats, till exempel ända upp till kanten av skärmen.


+ Stor skärm

+ Batteri med hög kapacitet

– Svag processor

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Med Motor G51 5G får du 5G och en enorm skärm i en billig mobil, men det finns också några saker som drar ner betyget.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Snapdragon 480+
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
6,8"
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 11
Nätverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mått
17,05 x 7,65 x 0,91 cm
Vikt
208
Kamera
50 MP, 8 MP (ultravid), 2 MP (makro), 13 MP (selfie)
Benchmark (högre är bättre)
GeekBench: 1696