Moto G200 er en stor telefon, især i højden.

Motorola Moto G200 5G

Behöver du en stor mobil är Moto G200 ett riktigt bra alternativ till överkomligt pris. Dessutom har den en bra kamera.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Motorola
9.5

Motorola Moto G200 är en stor mobil som klarar sig bra på alla viktiga punkter, och framför allt imponerar kameran. Man kan kanske sakna ett par funktioner från dyrare mobiler, men vill du ha en stor mobil till ett rimligt pris är Moto G200 ett bra val.

Mobilen är bred och hög, vilket ger gott om plats för ikoner, tangentbord och video. Skärmen är blixtsnabb att arbeta med, eftersom allting rör sig mjukt och förutsägbart. Den trevliga upplevelsen beror naturligtvis på den fina Snapdragon 888-processorn som ger skärmen en uppdateringsfrekvens på hela 144 Hz.

Mikrofonen är ganska bra när du pratar i telefon. Om förbindelsen är bra går både din och motpartens röst igenom tydligt.

Mobilens huvudkamera tar bilder med imponerande kvalitet med en storlek på 12 megapixel. Färgerna är naturliga med bara minimala spår av digital efterbehandling. Det här utmärkta resultatet uppnås genom att skala ner från en originalstorlek på 108 megapixel, som man även kan fotografera med om man så önskar.

Frontkameran fungerar bra, och i svagt ljus ser artificiell intelligens till att jämna ut brus, rynkor och andra obehagligheter. Det ser lite konstgjort ut, men det är inte påträngande.
Huvudkameran klarar bilder i svagt ljus utmärkt om man har tålamod att vänta på en lång exponeringstid.

Operativsystemet är det nu ganska gamla Android 11, men med några egna finesser i gränssnittet. En handfull guider visar de extra sätten att välja och flytta objekt på skärmen. Det krävs lite tillvänjning för att lära sig de extra fingerrörelserna, men det är en bra investering i längden att avsätta tid att lära sig det.

Den medföljande laddaren uppges ge en effekt på 33 watt. Vår mätning visade aningen lägre effekt, 28 watt, men mobilen kan ändå laddas från tom till nästan full på en dryg timme. Batteriet är tillräckligt stort för en dags flitigt användande. Vi saknar dock trådlös laddning.

Somliga kanske kommer att sakna en port för hörlurar, eftersom Moto G200 kräver Bluetooth eller hörlurar med USB-C-anslutning. Mobilen har också Dolby Atmos som ger extra stort ljud i de spel och filmer som utnyttjar den tekniken.

Plus / minus
+ Hög prestanda och snabb skärm
+ Bra kameror
– Ingen trådlös laddning

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Behöver du en stor mobil är Moto G200 ett riktigt bra alternativ till överkomligt pris. Dessutom har den en bra kamera.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 888+ 2.84 GHz
Skärmupplösning
2460 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5000 mAh
Operativsystem
Android 11
Nätverk
Wi-Fi 6E
Mått
7,5 x 0,9 x 16,8 cm
Vikt
202 g
Kamera
108 Mpixel
Benchmark (högre är bättre)
2734