Du skal ikke lade dig narre af, at der står "108 MP" ved kameraet. Billedkvaliteten bliver ikke bedre af de mange megapixels.

Motorola Moto Edge 20 Pro

Moto Edge 20 Pro misslyckas inte på några punkter. Här får du en bra mobil till bra pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.1

Moto Edge 20 Pro är en riktigt prisvärd mobil. Den har bra prestanda som ser till att både Android och alla appar körs snabbt och utan några problem.

Skärmen kan ställas in på en uppdateringsfrekvens på 144 Hz, vilket ger en snygg och flytande upplevelse när du till exempel bläddrar genom en längre text. Tyvärr märkte vi tydligt på batteritiden att den höga uppdateringsfrekvensen även förbrukade en hel del ström. Vi stängde av funktionen efter några dagars test, så att vi kunde vara säkra på att få ett helt dygns användning innan mobilen behövde laddas. Fingeravtrycks-läsaren som sitter i strömknappen reagerar och arbetar snabbt, men är placerad ganska högt upp på sidan av mobilen. Om du har korta fingrar kan det bli svårt att få upp tummen på knappen och samtidigt ha ett bra grepp om mobilen. På den andra långsidan sitter en knapp för att aktivera Google Assistant, men den är placerad så högt att vi övergav idén att försöka använda den med en hand. Det är i stort sett bara en ganska stor mobil, men det är ju svårt att göra så mycket åt när vi nu vill ha en skärm som är så stor som möjligt. Edge 20 Pro är åtminstone inte lika tung som många andra mobiler som erbjuder jätteskärmar.

Kameran gav flera utmärkta bilder. Det är inte en mobil för dem som brinner för att experimentera med fotografering, men de flesta vanliga användare kommer att vara nöjda med bilderna. Det finns ovanligt mycket plats för bilder, filmklipp och appar för en mobil i den här prisklassen – Moto Edge 20 Pro har hela 256 gigabyte lagringsutrymme.


+ Snabb

+ Gott om lagringsutrymme

– Svårt att nå knapparna

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Moto Edge 20 Pro misslyckas inte på några punkter. Här får du en bra mobil till bra pris.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Snapdragon 870 5G
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,7"
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 11
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
16,3 x 7,6 x 0,8 cm
Vikt
185 g
Kamera
108 MP, 8 MP tele, 16 MP ultravid, 32 MP selfie
Minneskortläsare
Nej
Benchmark (högre är bättre)
GeekBench: 971 single core, 3023 multi core,