Telefonens fremtrædende kameraer gør det rigtig godt.

Motorola Edge 30

Motorola Edge 30 Pro är en snabb toppmobil till ett förhållandevis överkomligt pris.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Motorola
8.8

Det finns mycket gott att säga om Motorola Edge 30. Den är snabb och har utmärkta kameror. Skärmen har bra bild och reagerar blixtsnabbt. Batteriet håller länge och vikten är låg. Om du kan vara utan somliga funktioner är det svårt att hitta en bättre mobil till det här priset.

Mobilen känns behagligt snabb. Vår hastighetsmätning med benchmark-appen Geekbench visade 2867, vilket är snabbt utan att vara sensationellt. Den trevliga upplevelsen beror främst på skärmen som har en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Det är snabbare än ögat kan uppfatta vilket ger en bra och flytande upplevelse. Det är till och med ett rent nöje att lyssna på mobilen eftersom röster hörs klart och naturligt, och mikrofonen är bra på att dämpa störande ljud från omgivningen.

De två kamerorna på baksidan tar naturtrogna bilder med neutral färgbalans och måttligt med brus. De klarar även nattinspelningar utan större problem, men har en tendens att överdriva kontrasten. Med zoom blir det en del brus i bilderna. Kameraappen har ett bra Pro-läge som visar information om ljus och färgbalans, och erbjuder en del manuella inställningar.

Batteriet på 4 020 mAh är inte särskilt kraftfullt, men trots detta kunde vi konstatera att mobilen kan användas i två dagar utan laddning, och längre än så när den inte används aktivt. Edge 30 är helt enkelt bra på att spara ström när det är möjligt.

Det finns dock några saker som man får klara sig utan med den här slimmade mobilen. Vi saknar till exempel trådlös laddning och anslutning för analoga hörlurar. Det går inte heller att använda två SIM-kort eller expandera lagringsutrymmet med ett SD-kort.


+ Hög hastighet

+ Lång batteritid

– Vissa funktioner saknas

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Motorola Edge 30 Pro är en snabb toppmobil till ett förhållandevis överkomligt pris.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G
Ramminne
8 GB
Lagring
128 GB
Skärmupplösning
1080 x 2400 pixels,
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
4020 mAh
Operativsystem
Android 12
Nätverk
5G / WiFi 6e
Mått
15,9 x 0,74, x 6,8 cm.
Vikt
155 g
Kamera
50 megapixel
Benchmark (högre är bättre)
2867