Powerknappen med fingeraftrykslæseren sidder ret højt oppe på siden af telefonen, så du skal have en lang tommelfinger eller ændre dit greb for at logge på telefonen.

Motorola Edge 30 Pro

Motorola Edge 30 Pro är en stor och snabb toppmobil till ett överkomligt pris – åtminstone jämfört med konkurrenterna.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
9.0

Edge 30 Pro är Motorolas drag för att erbjuda en supersnabb toppmobil till ett lite mer överkomligt pris än konkurrenterna. Den har en av de snabbaste processorerna just nu och det märks nästan oavsett vad du gör på mobilen.

Skärmen har en skarp och bra bild som bara lider av det svarta hålet för selfiekameran som är placerad i mitten högst upp på mobilen. Bilden har hög kontrast och ljusstyrka, och den kan nästan mäta sig med topp-mobilerna från Samsung.

Vi fick i genomsnitt ut ett och ett halvt dygn av batteriet. Det är inte så dåligt med tanke på prestandan och den snabbt uppdaterade skärmen. Om du sänker skärmens uppdateringsfrekvens från maximala 144 Hz blir batteritiden ännu bättre.

Vi föredrog dock att ladda mobilen varje dag, eftersom den snabba skärmuppdateringen ger en snygg och flytande upplevelse när innehåll på exempelvis hemsidor rullar ner över skärmen. Batteriet laddas mycket snabbt tack vare den kraftfulla medföljande laddaren. Faktum är att det bara tog en kvart att ladda från 3 till 50 procent. Det är bra gjort med tanke på att vissa toppmobiler idag inte ens levereras med laddare.

Den primära kameran tar utmärkta bilder i dagsljus och det finns även en fin vidvinkel. Du får dock klara dig utan en riktig makrolins för att ta supernärbilder. Det är lite förargligt om man tillhör dem som använder mobilen som ett förstoringsglas. Vi försökte dessutom spela in video i 8K-upplösning. Detta verkade dock kräva en aning för mycket av den inbyggda bildstabiliseringen, vilket emellanåt resulterade i att vi fick skakiga filmer. Inspelningar gjorda i 4K-upplösning såg faktiskt bättre ut.

På sidan sitter bara en strömknapp och en vippknapp för att höja och sänka ljudet. Mobiler i den här prisklassen har ofta en fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen, men i Edge 30 Pro är den placerad i strömknappen. Det gör inte så mycket, för den känner snabbt av fingret och kan logga in dig på ­mobilen.


+ Snabb

+ Bra pris

– Ingen makrokamera

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Motorola Edge 30 Pro är en stor och snabb toppmobil till ett överkomligt pris – åtminstone jämfört med konkurrenterna.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
SM8450 Snapdragon 8 Gen 1
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,7" OLED
Skärmupplösning
1080 x 2400 px
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
4.800 mAh
Operativsystem
Android 12
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
16,3 x 7,6 x 0,9 mm
Vikt
196 g
Benchmark (högre är bättre)
Geek Bench 1202 single, 3740 multi, 6200 OpenCL