Du kan sætte en sikkerhedsstrop fast i hjørnet af telefonen.

Motorola Defy

Motorola Defy är en superrobust hantverkartelefon, men den är inte så snabb.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.3

Motorola Defy är en mobil som gjord för hantverkare eller personer som ofta brukar tappa sina mobiler. Det är nämligen en mycket robust mobil som är inkapslad i ett tjockt lager slagtålig plast.

Vi lät den landa på ett klinkergolv, och det var inte så mycket som en skråma på mobilen när vi plockade upp den. Det är inte heller lika troligt att du tappar Motorola Defy som många andra mobiler, eftersom både baksidan och sidorna har glidsäkra räfflor som gör att den ligger riktigt bra i handen. Som en extra säkerhetsåtgärd medföljer en rem som kan fästas i hörnet på mobilen och sedan viras runt handleden för att minska risken att den tappas.

Det är en stor och tjock mobil, så det krävs en ganska stor näve för att få ett riktigt bra grepp. Om du har det är fingeravtrycksläsaren på baksidan placerad så att den passar precis där man brukar ha pekfingret.

Av/på-knappen på sidan sitter precis där man naturligt placerar tummen. Den är bred och lätt att trycka ner även med arbetshandskar på sig. Det kan man dock inte säga om den programmerbara knappen och knappen för att höja och sänka ljudet. De är väldigt smala.

Det är mobilens robusta yttre som övertygar, de inre delarna är inte lika imponerande. Det märks att det inte är den allra snabbaste processorn som sitter i mobilen. När du exempelvis bläddrar ned genom en lång webbsida med många bilder och videoklipp tenderar Defy att överbelastas, så att uppdateringen av skärmbilden börjar hacka.

Skärmen är inte särskilt ljusstark, vilket känns lite konstigt för en mobil som man kan anta kommer att användas en del utomhus. Skärmen blir till och med mörkare om du inte är noga med att titta rakt på den, eftersom synvinkeln inte är särskilt bra. Ljudet från mobilens högtalare är klart och högt, och det har gjorts  är klart och högt, och det har gjorts plats för ett gammaldags hörlursuttag högst upp.


+ Mycket robust

+ Bra ljud

– Långsam processor

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Motorola Defy är en superrobust hantverkartelefon, men den är inte så snabb.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Snapdragon 662
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
6,5 tommer
Skärmupplösning
720 x 1600 pixels
Anslutningar
USB-C, høretelefon
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapacitet
500 mAh
Operativsystem
Android 10
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
169,8 x 78,2 x 10,9 mm
Vikt
232 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja, på bagsiden
Kamera
48 MP, 2 MP (macro), 8 MP (selfie)
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
315 single core, 1426 multi-core