Kameraet popper op i siden af telefonen.

Lenovo Legion Phone Duel

Ursnabb mobiltelefon för spel.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Lenovo
8.9

Lenovos lite speciella mobiltelefon Legion Phone Duel är främst tänkt för den som spelar tunga actionspel. Känner du inte att din mobil i första hand ska vara till för att ge spel som Player Unknown’s Battlegrounds rättvisa, ska du se dig om efter en annan telefon.

Redan förpackningen skvallrar om att detta inte är vilken mobiltelefon som helst. När vi försiktigt öppnar locket lyfts telefonen upp ur kartongen till en ljudeffekt som låter som ett tåg som bromsar in kraftigt. Spektaklet sätter tonen för hur vi ska se på den här telefonen.

Legion Phone Duel har en del mer eller mindre användbara funktioner som bidrar till det annorlunda uttrycket. På baksidan hittar vi till exempel en logotyp som lyser i rött för att signalera att du inte ringer med vilken sjabbig mobil som helst.

Designkonceptet går igenom på alla plan. Eftersom spel av den här typen fungerar bäst med en bred bild, ska telefonen oftast användas i horisontellt läge. Därför sitter selfiekameran mitt på ena långsidan och för att inte störa skärmen poppar den upp i ovankant när den behövs. Det funkar utmärkt – men bara i liggande läge. Hålls telefonen som vanligt skjuts kameran ut precis där man har fingrarna.

Som telefon fungerar Legion Phone Duel fint. Samtalsljudet är bra och vi får stöd för 5G. Men det är i spel som telefonen visar vad den kan.

Det är en något överväldigande upplevelse att starta några av de mest krävande spelen i Android och uppleva dem med den otroligt snabba uppdatering av grafiken som telefonen klarar. Det är svårt att låta bli att bara köra en bana till i racingspelet Asphalt 9. Man vill liksom inte sluta leka.

Ljudet som Legion Phone Duel presterar är det bästa vi någonsin har upplevt från högtalarna i en mobiltelefon. I horisontellt läge sitter det på var sida om skärmen framåtvända högtalare som ger ett stereoljud som är alldeles märkvärdigt bra. Det är svårt att förstå hur en så liten apparat kan ge ett så pass fylligt ljud.

En nackdel med de fina högtalarna, den motoriserad kameran och all annan specialteknik är att telefonen blir tung. På ett sätt som vi inte har upplevt någon gång tidigare blir vi trötta i handen av att hålla i telefonen på det sätt vi brukar göra. Även här är det tydligt att Legion Phone Duel är en telefon som är gjord för att hållas liggande med båda händer


+ Otroligt bra ljud
+ Riktigt snabb
Klumpig placering av selfie-kamera

Läs mer om Lenovo Legion Phone Duel


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lenovos fartmonster till telefon är bara användbar för dig som gillar att spela mobilt.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Processor
Qualcomm Snapdragon 865+
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB
Skärmstorlek
6,65 tum
Skärmupplösning
1080 x 2340 pixel
Anslutningar
Usb c
Batteritid
Cirka 24 h
Batterikapacitet
5000 mAh
Operativsystem
Android 10
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
16,9 x 7,8 x 0,99 cm
Vikt
239 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
64 MP, 16 MP ultravidvinkel, 20 MP frontkamera med motor
Minneskortläsare
Nej