Huawei P20

Huawei P20

Huawei P20 är en mellanklassmobil som är tillverkad av fina material och har en bra kamera.

av #Telefon #Huawei
7.0

P20 är urtypen för en mellanklassmobil. Förutom P20 passar Huawei även på att släppa två andra mobiltelefoner i form av P20 Pro och P20 Lite, som är topp- respektive budgetmodellerna i samma familj. Det finns tester av båda här i Testzonen.

P20 är en solid telefon med bra tyngd. Skärmen är på 5,8 tum och går ända ut till kanten runt om utom i nederkant, där det sitter en fysisk knapp. I överkant hittar vi en så kalla flärp, det vill säga ett litet svart område i mitten som hyser bland annat frontkameran. Ramen är av aluminium, medan baksidan är av glas.

I inställningarna kan sidorna om flärpen göras svarta för att dölja den och få ett mer klassiskt utseende. Flärpen tar ändå plats och ger mindre plats för notifikationer. Dessutom är det många appar som inte är optimerade för en skärm av det här slaget.

Bra kamera

P20 har dubbla kameror på baksidan och de tar mycket bra och naturtrogna bilder. Det går exempelvis att spela in video i hög upplösning, använda slowmotion och ta porträttbilder med oskarpa bakgrunder. Det sistnämnda fungerar någorlunda men telefonen har svårt att identifiera till exempel hår, vilket kan resultera i skumma kanteffekter. Med slowmotion-funktionen går det i det närmaste att få tiden att stå stilla. Inspelningar av exempelvis plaskande vatten är mycket imponerande, så på det stora hela får kameran klart godkänt.

En annan detalj vi gillar är snabbladdningen – en funktion som alla telefoner borde ha.

Men som vanligt kan man inte få allt. Huawei P20 kompromissar också om en del saker. Mjukvaran känns lite rå i kanten och det finns inget hörlursuttag. Dessutom är P20, i motsats till P20 Pro, inte vattentät. Allt detta är något att fundera på.

Det är å andra sidan ingen tvekan om att P20 ger mycket för pengarna. Den ligger i samma prisklass om nya OnePlus 6, vilket är en rejäl utmaning för P20. Är det den här summan du är villig att betala för en ny och modern smartmobil bör du ta en rejäl titt på båda dessa telefoner innan du bestämmer dig.


+ Hög byggkvalitet
+ Lång batteritid
Inget hörlursuttag
Ingen trådlös laddning


Huawei P20 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Huawei P20

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Klarar dig utan de allra senaste funktionerna kan Huawei P20 vara ett förnuftigt val.

Specifikationer

Märke
Huawei
Processor
Huawei Kirin 970
Ramminne
4 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
5,8 tum
Skärmupplösning
2244 x 1080 pixel
Anslutningar
Usb c
Batterikapacitet
3.400 mAh
Operativsystem
Android 8.1
Mått
149,1 x 70,8 x 7,7 mm
Vikt
165 gram
Fingeravtrycksläsare
ja
Kamera
20+12 / 24 megapixel (bak-/framsida)
Minneskortläsare
Nej