Fingeraftrykslæseren sidder på siden af telefonen.q

Huawei Nova 5T

Mellanklasstelefon med toppegenskaper.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Huawei
9.0

Huawei Nova 5T är en telefon för alla som tycker att 9 000 kronor är alldeles för mycket pengar för en mobil.

Detta är visserligen en mellanklasstelefon, men det är svårt att vid första anblicken se vad Huawei har sparat in på jämfört med de dyrare toppmodellerna.

Till skillnad från de allra enklaste mobiltelefonerna klarar Nova 5T av att köra de mest krävande apparna utan att krokna. Telefonen kanske inte hör till de startsnabbaste, men det krävs att man håller den intill storasystern P30 Pro medan man kör samma app i båda telefonerna för att det ska märkas någon skillnad.

Skärmen ger en bra och ljus bild, men det gäller att acceptera att frontkameran tittar fram genom ett hål i skärmens övre vänstra hörn. Det är diskretare än sensorpanelen i exempelvis en iPhone, men lite irriterande är det när man tittar på film.

Fingeravtrycksläsaren är inbyggd i strömbrytaren på sidan. Den är snabb och telefonen låses upp kvickt. Det fungerar riktigt bra och det är för övrigt smart att alla fysiska knappar sitter samlade på den högra långsidan, där de är enkla att nå med tummen.

Hörlursuttaget är snart ett minne blott i alla mobiler känns det som, och så även här. De lurar som följer med ansluts till usb-porten. Det följer med en hörlursadapter för usb c. Den fungerar förstås, men särskilt kul är den inte.

Baksideskameran har fyra linser, som i samarbete med varandra kan ge riktigt fina bilder. De blir oftast så pass bra att vi inte skulle tveka att använda Nova 5T som vår enda kamera.

Batteritiden är inget annat än toppen. Batteriet räcker lätt en vanlig dag med lite fotografering och Google Mapsande. Vid dagens slut finns det ändå ström kvar för ett halvt dygn till.

På det stora hela finns det inte mycket att klaga på hos Nova 5T. Det är helt klart en av de telefoner som ger mest för pengarna just nu. Anledningarna att köpa en toppmodell blir raskt allt färre.


+ Bra kamera
+ Mycket telefon för pengarna
Inget hörlursuttag

Läs mer om Huawei Nova 5T


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Huawei Nova 5T är en mycket bra mobiltelefon till ett riktigt smakligt pris.

Specifikationer

Märke
Huawei
Processor
Kirin 980
Ramminne
6 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
6,26 tum
Skärmupplösning
1080 x 2340 pixel
Anslutningar
USB C
Batteritid
36 h
Batterikapacitet
3750 mAh
Operativsystem
Android 9.0
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
154,3 x 74 x 7,8 mm
Vikt
174 g
Fingeravtrycksläsare
Ja, i strömbrytaren på sidan
Kamera
48 + 16 + 2 + 2 / 32 megapixel (baksida/framsida)
Minneskortläsare
Nej