Test av Honor 9

Honor 9

Honor 9 är en hypersnabb mobiltelefon som känns dyrare än vad den är.

av #Telefon #Huawei
9.0

Honor 9 är ytterligare ett exempel på en mobiltelefon som trots ett lågt pris kan konkurrera med de stora drakarna. Specifikationerna är imponerande med tanke på att telefonen kostar under 5000 kronor.

Det här är en elegant formgiven mobiltelefon med stor skärm och osynliga pekknappar på varje långsida. Baksidan är svagt konvex när den vilar i handen, vilket gör den ovanligt skön att hålla i. Tack vare metallkanten runt skärmen känns Honor 9 robust samtidigt som den blir ganska tung.

I motsats till Honor 8 sitter fingeravtrycksläsaren i hemknappen, vilket jag trycker är att föredra. Den är den snabbaste fingeravtrycksläsare vi har provat och i början känns det nästan som om telefonen låses upp innan fingret hinner nudda knappen.

Upplevelsen av att använda telefonen är alltigenom positiv. Det går snabbt och allting glider mjukt över skärmen. Vi har ännu inte hittat någon app som får telefonen att kännas ansträngd.

I en timme lekte jag med inställningarna. Inte för att det är något fel på fabriksinställningen, utan för att det finns så många små saker som kan ändras efter eget tycke och smak. Det går till exempel att byta funktion på de två pekknapparna och startskärmen kan ändras helt och hållet. Det går även att schemalägga när telefonen ska starta och stängas av. Här finns massor med liknande pyssel att laborera med.

På baksidan finns det två kameror. Bilderna blir också mycket skarpa, något som märks extra väl i porträttbilder. Även kameran har otroligt många inställningar och funktioner som den intresserade fotografen kan leka med.

Skärmen är klar och ljusstark, men den har inte samma höga upplösning som i exempelvis Samsungs telefoner. Skärmen tenderar också att bli väl kladdig av fingeravtryck och de sysn ovanligt väl när telefonen är avstängd.


+ Billig
+ Snabb
+ Många inställningar
+ Bra kamera


Huawei Honor 9 finns att köpa här via Pricerunner

Läs mer om Huawei Honor

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det är svårt att hitta något dåligt med den här fantastiska telefonen. Den är bland de bästa mobiltelefonerna i sin prisklass.

Specifikationer

Märke
Huawei
Processor
HiSilicon Kirin 960
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
5,15 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Anslutningar
Usb c
Batterikapacitet
3200 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Mått
147.3 x 70.9 x 7.5 mm
Vikt
155 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
20/12 megapixel (baksida/framsida)
Minneskortläsare
Ja