Test av HTC 10 evo – En robust smartmobil från HTC

HTC 10 evo

HTC 10 evo har en skärm på 5,5 tum och ett chassi av metall som gör den slitstark. Den är dessutom vattentålig och klarar utan vidare en regnskur.

av Anders Daugaard #Telefon #HTC
8.8

174 gram låter inte mycket, men när det gäller en telefon betyder det att det är en tungviktare. Det gör HTC 10 evo, med en skärm på 5,5 tum och metallchassi, väldigt slitstark. Den är dessutom vattenavvisande, så det är inga problem att använda den även när det regnar.

Skärmstorleken och den höga upplösningen gör att HTC 10 evo passar mycket bra för film och spel. Det går även att ha två appar öppna bredvid varandra – det går till exempel att hålla koll på e-posten samtidigt som du tittar på YouTube-filmer eller läser nyheter på en webbplats.

32 gigabyte lagringsutrymme räcker för de flesta, men det är möjligt att expandera med ett microSD-kort.

Huvudkameran är bra på att fånga även fina nyanser, och kameran har en bra kamera-app. Frontkameran kan dessutom ta panoramasjälvporträtt, så att hela familjen kommer med på bilden. HTC 10 evo har, i likhet med iPhone 7-familjen, inte något hörlursuttag. Det följer med ett par hörlurar som ansluts till usb-C-uttaget, men det betyder att du inte kan använda dina vanliga lurar och inte heller ladda telefonen samtidigt som du lyssnar på musik med mindre än att du använder ett trådlöst Bluetooth-headset.

Det största problemet är prestandan, då processorn är för svag för att kunna matcha konkurrenterna i samma prisklass. I gengäld drar den mindre ström, vilket påverkar batteritiden positivt.

Det är också positivt att HTC har hållit ner antalet förinstallerade appar. Några av dem som finns är sådana vi ändå brukar installera, till exempel Facebook-
appen.

HTC 10 evo finns att köpa här via Prisjakt


+ Gedigen konstruktion
+ Bra kamera
Prestandan kunde vara bättre
Fungerar inte med vanliga headset

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HTC 10 evo är en bra och gedigen smartmobil, men lyckas inte stå ut från mängden. Priset är i högsta laget, det går att få en betydligt mer kraftfull telefon för samma pris.

Specifikationer

Märke
HTC
Processor
Snapdragon 810, Octa-Core 2,0 GHz
Ramminne
3 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
5,5 tum
Skärmupplösning
2560 x 1440 pixel
Anslutningar
Usb-c
Batterikapacitet
3200 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Mått
15,36 x 7,73 x 3.7-8.09 cm
Vikt
174 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
16 megapixel
Minneskortläsare
Ja