Test av Honor 20

Honor 20

Mellanklassmobil med prestanda nog att slåss med de stora märkena.

av Markus Dahlberg #Telefon #Honor
8.3

Honor är Huaweis lite billigare märke som i marknadsföringen försöker framstå som ungdomligare. Det kan säkert fungera, Honor 20 ser med sin skimrande baksida i alla fall cool ut. Baksidans glas är dessvärre extremt glatt, så det gäller att hålla i tele­fonen ordentligt och inte lägga den nära kanten på ett bord för att den inte ska åka i golvet. Det har den gjort åtskilliga gånger under våra tester – dock utan att gå sönder. Precis som Huawei skickar därför Honor med ett ­genomskinligt plastskal som gör telefonen hanterlig, men samtidigt dämpar lite av baksidans elegans.

Mycket av det vi hittar inuti telefonen kommer från Huaweis flaggskepp P30 Pro: Processorn är densamma, skärmens upplösning likaså och flera av Huaweis appar finns även här. Skärmen är lika bred, men inte lika hög. På papperet ser det ut som om Honor 20 är den perfekta kompromissen: samma komponenter – lägre pris. Tyvärr är det inte så enkelt.

Även om Honor satsar hårt på att framhålla kamerafunktionen är det svårt att ta bra bilder utomhus. ­Kamerorna i sig är det inga fel på, men skärmens lägre kvalitet gör det svårt att se ­motivet i dagsljus och därmed är det hopplöst att ta ­riktigt bra bilder. Lyckas man kan bilderna bli i klass med de bästa telefonerna, men alltför ofta blir resultatet halvdant. Den lilla makrokameran imponerar inte. Det är svårt att förstå vad den tillför.

Med detta sagt är Honor 20 i övrigt en utmärkt telefon. Den är snabb och den i strömbrytaren inbyggda fingeravtrycksläsaren fungerar överraskande bra. Det är naturligare att placera fingret där än att peka på skärmen, där avläsaren sitter i många konkurrerande telefoner. Ett annat stort plus är batteriet som vid moderat användning av telefonen lätt räcker i två dagar.

Honor 20 är till vissa delar en supertelefon till lågpris, men konkurrensen är stenhård och frågan för dagen är hur Honor kommer att drabbas av USA:s planerade bojkott av ­moderbolaget Huawei. Värt att fundera på vid val av telefon.


+ Höga prestanda
+ Prisvärda
Glatt baksida

Läs mer om Honor 20


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Till vissa delar en supertelefon med fina prestanda och rätt pris. Men baksidan är alldeles för glatt.

Specifikationer

Märke
Honor
Processor
Kirin 980 AI
Ramminne
6 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,26 tum
Skärmupplösning
2340 x 1080 pixel, 412 ppi
Anslutningar
Usb c
Batteritid
10-20 h
Batterikapacitet
3750 mAh
Operativsystem
Android 9
Nätverk
Bluetooth 5.0 Wi-Fi 5
Mått
154,3 x 74 x 7,9 mm
Vikt
174 g
Fingeravtrycksläsare
Ja, i strömbrytaren
Kamera
48 + 16 (vidvinkel) + 2 (djup) + 2 (makro) / 32 megapixel (bak-/framsida)
Övrigt
Genomskinligt skal ingår.
Benchmark (högre är bättre)
223155 (AnTuTu)