Du får den helt rene udgave af Android i Pixel 7 Pro.

Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 Pro har en av de bästa kamerorna du kan köpa i en mobil idag.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Google
9.3

Pixel 7 Pro från Google utnyttjar alla styrkor som går att uppbringa i Googles eget operativsystem Android. Användarupplevelsen är väldigt bra, och alla menyer och appar rör sig mjukt utan  hackiga animeringar, fördröjningar eller andra irritationsmoment.

De allra flesta mobiltillverkare gör modifieringar till operativsystemet för att skapa sina egna versioner av Android, men i Pixel 7 Pro får du den helt rena versionen av Android 13 som är den senaste generationen av operativsystemet.

Det innebär även att du är bland de första som får uppdateringar för Android, eftersom de inte behöver ändras först. Det finns även några märkliga inbyggda funktioner, till exempel möjligheten att spela in snarkningar medan du sover, men dem kan man ju strunta i.

Skärmen är stor, skarp och snygg. Glaset böjer sig på sidorna så att bilden går ända ut till kanten. Om du tittar på film och video kan du njuta av den utmärkta kontrasten och de inbyggda stereohögtalarna, som levererar bra ljud med tanke på att de sitter i en mobil.

Kameran är helt fantastisk. Den tar riktigt snygga bilder även när du bara tar upp mobilen ur fickan, siktar och trycker på avtryckaren på skärmen. Kameran kompenserar bra för svag belysning och tar de snyggaste porträtt vi sett från en mobilkamera. Videoinspelningar ser nästan proffsiga ut med bland annat en fin slow motion-funktion. Det går att filma i 4K-upplösning och med upp till 240 bilder per sekund, dock inte båda samtidigt. Det går inte att utöka lagringsutrymmet, så du måste komma överens med dig själv innan du köper ditt exemplar av mobilen om 128 gigabyte räcker eller om du ska utsätta plånboken för den något dyrare versionen som har 256 gigabyte.

Vi blev inte så förtjusta i batteritiden i Pixel 7 Pro, som låg på cirka ett dygn under vårt test. Efter en dag då vi hade laddat batteriet fullt på morgonen och använt mobilen till lite av varje under dagen var det bara omkring 15 procent ström kvar i batteriet vid läggdags.

Mobilen har glas på både fram- och baksidan, och vår testmodell fick några små repor under de två veckor vi använde Pixel 7 Pro. Det är alltså en bra idé att använda ett fodral tillsammans med mobilen.


+ Fantastisk kamera

+ Helt ren version av Android

–  Det saknas plats för microSD-kort

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Pixel 7 Pro har en av de bästa kamerorna du kan köpa i en mobil idag.

Specifikationer

Märke
Google
Processor
Tenson G2
Ramminne
8 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
6,7"
Skärmupplösning
3120 x 1440 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nätverk
Wi-Fi 6E, 5G
Mått
16,3 x 7,7 x 0,89 cm
Vikt
212 g
Kamera
50 MP
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench 5: Singlecore 1038, Multi-Core 3127