Doro 8040

Doro 8040 är en enkel smartmobil med de mest använda finesserna. Det mesta är avskalat. förtydligat och enkelgjort på ett vettigt sätt.

av Niklas Ernst #Telefon #Doro
7.5

Svenska Doro specialiserar sig på lite enklare, mindre och i viss mån mer gammaldags mobiltelefoner med små skärmar, fysiska knappar och ett begränsat antal funktioner. Telefonerna är ofta anpassade för mer seniora användare.

Doro 8040 följer den mallen, men den har även de funktioner som vi kan förvänta oss av en smartmobil anno 2018. Den har en ganska stor skärm, det går att installera appar och att surfa på internet och den har kameror på både fram- och baksidan.

Telefonen är byggd i plast som känns tåligt och stadig. Skärmen är lagom stor på fem tum, vilket gör att det för det mesta är lätt att se vad som visas på den – även för den med grumliga ögon. Alla ikoner och de fysiska knapparna på telefonen är stora och tydliga.

Anpassade menyer
Även menyerna är förenklade och det leder inte direkt till de vanliga inställningarna i Android utan bara till de viktigaste som används i vardagen, det vill säga ljud, startskärmen, internet, larm och liknande.

Huvudkameran fungerar riktigt bra, så länge det finns gott om ljus. Ett plus är den dedikerade kameraknappen. På baksidan finns det även en nödhjälpsknapp, som kan ställas att skicka ett meddelande eller att ringa ett specifikt telefonnummer så fort den trycks in. Det är smart och ett bra sätt att skapa trygghet hos både telefonen ägare och anhöriga.

Allmänt sett är Doro 8040 perfekt för att läsa nyheter, hantera e-post, titta på Facebook och kanske se någon video på YouTube. Tyngre appar får den dock kämpa hårt med. Ett annat plus är dockningsstationen som följer med. Den fungerar som laddare, men gör det även enklare att visa till exempel klockan eller bilder.


+ Billig
+ Bra dockningsstation
+ Vettig storlek
Dålig kamera


Doro 8040 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Doro 8040

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Doro 8040 är ett smart val för alla som söker en relativt enkel mobiltelefon, men som samtidigt vill kunna använda internet, fotografera och använda appar.

Specifikationer

Märke
Doro
Processor
MTK MT6738
Ramminne
2 GB
Lagring
16 GB
Skärmstorlek
5 tum
Skärmupplösning
1280 x 720 pixel
Anslutningar
Hörlurar, micro-usb, dockningsstation
Batterikapacitet
2920 mAh Li-ion
Operativsystem
Android 7.0
Nätverk
4G
Mått
148 x 70 x 9,5 mm
Vikt
165 g
Fingeravtrycksläsare
Nej
Kamera
8 megapixel
Minneskortläsare
Ja