Färgskärmen är inte tryckkänslig.

Doro 7070

Doro 7070 hamnar mellan två stolar när den försöker vara en vikbar telefon och smartmobil samtidigt.

av #Telefon #Doro
4.8

Doro har gjort sig ett namn som tillverkare av mobiltelefoner för seniorer. Doro 7070 är inget undantag. Den inriktar sig på samma målgrupp, men den når inte upp till samma kvalitet som företagets tidigare modeller.

Till en början verkar det mesta vara helt rätt: 7070 har stora knappar med tydliga siffror och bokstäver. På baksidan sitter den för Doro traditionella larmknappen som kan programmeras att direkt ringa upp ett förvalt nummer. Ljudstyrkan är bra och den man pratar med hörs klart och tydligt.

Problemet med 7070 är att den försöker vara en enkel viktelefon och en modern smartmobil på en och samma gång. Det lyckas inget vidare. Det är alldeles för krångligt att använda den inbyggda webbläsaren. Skärmen är inte tryckkänslig och det är en frustrerande upplevelse att försöka styra funktionerna med hjälp av knappsatsens pilknappar. Meddelanden får man skriva på det gamla sättet genom att trycka flera gånger på samma knapp tills rätt bokstav dyker upp på skärmen.

På en punkt är dock Doro 7070 bättre än någon av konkurrenterna från Apple, Huawei och Samsung. Den har nämligen bäst mottagning av alla testade telefoner när universitetet i Ålborg undersökte 16 olika mobiltelefoner.


+ Bra mottagning
Svårhanterad
Ingen pekskärm

Doro 7070 finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Doro 7070


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Doro 7070 hamnar mellan två stolar när den försöker vara en vikbar telefon och smartmobil samtidigt.

Specifikationer

Märke
Doro