Test av Doro 1362

Doro 1362

Doro 1362 är en enkel och renodlad mobiltelefon avsedd för seniorer som vill kunna ringa utan att trassla med en massa appar.

av #Telefon #Doro
8.5

Doro 1362 är den senaste mobiltelefonen från svenska Doro, som specialiserar sig på att ta fram telefoner för seniorer. Att Doro 1362 känns som en telefon från nittiotalet behöver nödvändigtvis inte vara något dåligt. Den är extremt enkel att komma i gång med och att använda.

På framsidan finns det stora och tydliga knappar för att exempelvis svara när det ringer. Detta är något sällsynt i dag. En annan smart detalj är knappen på ena sidan som förvandlar telefonen till en ficklampa genom att tända blixten. Detta är något som man inte behöver vara senior för att gilla.

Även användargränssnittet är enkelt och tydligt utformat. Här finns varken appar eller internet, utan bara det som egentligen behövs – en enkel funktion för att ringa, en telefonbok och meddelanden. Dessutom går det att lyssna på radio när hörlurarna är anslutna.

När telefonen startas första gången startar en guide som leder en genom hela installationen. Det följer även med en ovanligt bra instruktionsbok.

Ett problem är att det inte finns någon ordlista för meddelandefunktionen. För att skriva bokstaven S måste man trycka sju gånger på rätt knapp. Det är synd, särskilt som Doro har ordlistor i andra telefoner.

På baksidan finns det en trygghetsknapp som kan programmeras att ringa direkt till ett särskilt nummer. Det räcker att hålla knappen intryckt i några sekunder för att slå numret. Funktionen fungerar riktigt bra och kan ha lika stor betydelse för säg ett barn som vill ringa hem, som för en äldre person som kanske snurrar till det lite och behöver hjälp.

På baksidan hittar vi även en kamera som snällt uttryckt inte är något vidare. Telefonen är å andra sidan inte avsedd för den som vill fotografera med den. Bättre då att nämna den smidiga lilla bordsladdare som följer med. Den gör det lätt att ladda telefonen utan att trassla med sladdar och små kontakter om man börjar se lite dåligt.


+ Otroligt enkel att ställa in
+ Trygghetsknapp
+ Enkelt användargränssnitt
Ingen ordlista vid meddelanden


Doro 1362 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Doro 1362

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Doro 1362 är perfekt för alla, inte bara seniorer, som vill ha en enkel mobiltelefon som är lätt att installera och använda. Bra trygghetsknapp och ficklampa.

Specifikationer

Märke
Doro
Processor
MT6260A
Skärmstorlek
2,4 tum
Skärmupplösning
320 x 240 pixel
Anslutningar
Micro-usb
Batteritid
8 / 300 timmar (samtal/passning)
Batterikapacitet
800 mAh
Nätverk
2G
Mått
126 x 62 x 13 mm
Vikt
96 gram
Fingeravtrycksläsare
Nej
Kamera
2 megapixel
Minneskortläsare
Ja
Övrigt
Seniorvänlig