Asus Zenfone Max Plu

Asus ZenFone Max Plus

Lågpristelefon i premiumskal som klarar det mesta. Stor skärm, många funktioner och rätt pris.

av #Telefon #ASUS
7.8

Asus nya budgettelefon ZenFone Max Plus lever upp till namnet med sin stora skärm på 5,7 tum i det allt vanligare bildformatet 18/9, eller 2/1 som dock ingen skriver av någon anledning. Bilden är alltså dubbelt så bred som hög. Formatet är perfekt för att exempelvis se på film. Lägg sedan till full hd-upplösning, så börjar det bli intressant.

Max Plus ser bra ut och den känns betydligt dyrare än vad prislappen anger. Chassit i metall och det avrundade glaset som når nästan ut till kanterna känns bra och ger telefonen en modern look. En titt i specifikationerna ger också förhoppningar. Här finns ansiktsigenkänning, en huvudkamera med dubbla linser, lång batteritid och en processor med åtta kärnor.

Så långt är allt toppen. Men vid lite närmare granskning kommer förklaringarna till det låga priset på ett pärlband: Laddningen sker via microUSB och inte med smidiga usb c. Telefonen stödjer inte moderna ac-nätverk utan vi får nöja oss med 802.11n. Processorn hör inte till de vassaste precis.

Lcd-skärmen baseras på en IPS-panel som ger riktigt bra färger. Det går att titta på skärmen från sidan utan att bilden förvrängs alltför mycket. Skärmen reagerar snabbt när vi trycker på den och den får på det stora hela klart godkänt. Ljudet är det dock inte mycket bevänt med och den enda högtalaren klarar möjligen moderata ljudvolymer, men det är helt klart hörlurar som gäller för den som vill titta på film.

De dubbla kamerorna till trots blir inte bilderna särskilt imponerande. När vi jämför, kanske orättvist, med en tre gånger så dyr telefon märks kvalitetsskillnaderna på bilderna tydligt. Är kameran viktig bör man leta vidare.

En kul detalj är den lilla adapter från microUSB till usb som Asus skickar med. Tanken är att det kraftfulla batteriet ska räcka till för att även kunna ladda upp andra enheter. Det fungerar men det är svårt att förstå hur någon annat än i absoluta nödfall kommer att använda funktionen. Batteriet är visserligen kraftfullt och det håller i gång telefonen under många timmar, men bara om man inte gör för avancerade saker. Aktiveras gps:en eller om man drar i gång ett modernt actionspel, så går strömmen åt snabbt. Det känns inte minst eftersom telefonen under belastning kan bli ganska varm.

ZenFone Max Plus är definitivt en intressant telefon med många företräden. Den är stor, den innehåller mycket användbar teknik, den är skön att jobba med och batteriet är väl tilltaget. Men det gäller att förstå att prestandan inte är den bästa. Det hackar ibland och appar kan kännas sega. En titt på prestandamätningen visar att ZenFone inte är någon raket precis. Å andra sidan är priset helt rätt. För 3000 kronor får vi en utmärkt mobiltelefon för vardagsbruk.


+ Rätt pris
+ Välbyggd
Trist kamera
Gammal teknik


Asus Zenfone Max Plus finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Asus Zenfone Max Plus

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En stor och på många sätt bra telefon till ett aptitligt pris. Men tekniken i den börjar bli omodern och kameran är inget vidare.

Specifikationer

Märke
ASUS
Processor
ARM Cortex A53, åtta kärnor (4x 1,5 GHz + 4x 1.0 GHz)
Ramminne
3 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
5,7 tum
Skärmupplösning
2160 x 1080 pixel
Anslutningar
MicroUSB, hörlurar
Batteritid
26 tim / 26 dygn (taltid/passning)
Batterikapacitet
4130 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Nätverk
802.11n, Bluetooth 4.0, Wi-Fi direct
Mått
152,6 x 73 x 8,8 mm
Vikt
160 g
Fingeravtrycksläsare
Ja (baksidan)
Kamera
16+8 / 8 megapixel (bak-/framsida)
Minneskortläsare
microSD (max 256 GB)
Övrigt
Adapter för laddning av andra enheter
Benchmark (högre är bättre)
58429 (Antutu)