Det tager kun cirka et sekund for kameraet at vippe om på forsiden af telefonen.

Asus Zenfone 7 Pro

Fantastisk telefon med udda kamera.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Asus
9.3

Zenfone 7 Pro är en av de snabbaste mobiltelefoner som går att köpa för närvarande. Den är visserligen dyr, men konkurrenter i samma klass kostar ännu mer.

Asus hör inte till de stora namnen på mobiltelefonmarknaden, utan är nog mest kända för sina datorer. Det är egentligen oförtjänt. Företagets Zenfonserie består av några riktigt bra mobiltelefoner, och nya Zenfone 7 Pro är den hittills bästa.

Dagens mobiltelefoner tenderar att se väldigt lika ut, men Zenfone 7 Pro utmärker sig rejält med sin roterbara kameramodul i överkant. Linserna är riktade bakåt i standardläget, men när vi vill ta ett självporträtt eller ringa ett videosamtal vrider en liten motor hela modulen till framsidan. Det fungerar riktigt bra och på köpet kan Asus skryta med att ha världens bästa selfiekamera. Även om kameramodulen inte är helt i paritet med de vi hittar på baksidan av Apples och Huaweis telefoner, är den klart bättre än de frontkameror som sitter i konkurrenternas telefoner.

Zenfone 7 Pro ruskigt snabbt. Det visar om inte annat våra hastighetsmätningar och det märks också vad vi än gör med telefonen. Det är inte bara processorn som gör telefon blixtrande snabb. Annat som hjälper till är skärmens höga uppdateringshastighet som ser till att vardagens småsaker, som att rulla nedåt på webbsidor och framåt mellan alla installerade appar, går smidigt och jämnt. När vi snabbrullar genom textsidor är det inga problem att läsa enskilda ord medan texten bläddrar fram. Samma sak i andra telefoner blir mest till ett grått sudd.

Intrycket av Zenfone 7 Pro är imponerande, inte minst för att skärmen verkligen täcker hela framsidan eftersom det inte finns några fysiska knappar som stör.

Fingeravtrycksläsaren sitter i strömbrytaren på sidan av telefonen. Den läser av fingret i samma stund som vi lägger fingret på knappen. Systemet fungerar klart bättre än de varianter som är inbyggda i skärmen.

På minuskontot noterar vi att det inte finns stöd för trådlös laddning och att det saknas hörlursuttag. Dessutom är Zenfone 7 Pro ganska tung. I övrigt är det svårt att hitta någonting att kritisera i Asus imponerande mobiltelefon. Vikten kommer sig främst av det stora batteriet som håller i gång telefonen i nästan två dygn. Att telefonen är aningen tung spela därmed mindre roll.


+ Smart kameralösning
+ Bra skärm
+ Extremt snabb

Läs mer om Asus Zenfone 7 Pro


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En otroligt snabb mobiltelefon med en ovanlig kamera. I samma klass som dyrare konkurrenter.

Specifikationer

Märke
Asus
Processor
Qualcomm SM8250 Snapdragon 865+
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,67 tum
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixel
Anslutningar
Uab c
Batteritid
Criak 48 h
Batterikapacitet
5 000 mAh
Operativsystem
Android 10, ZenUI 7
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mått
16,51 x 7,73 x 0,96 cm
Vikt
230 g
Fingeravtrycksläsare
I strömbrytaren
Kamera
64, 8 (tele), 12 (ultravidvinkel) megapixel
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
GeekBench: 3302 (v5.1), GFXBench: 46 fps (ES 3.1 onscreen)