Apple iPhone 8

Apple iPhone 8

iPhone 8 skiljer sig inte särskilt mycket från föregångaren. Det gör ingenting.

av #Telefon #Apple
9.5

Det är inte bara specifikationerna som gör Apples nya iPhone 8 till en enastående mobiltelefon. Det finns telefoner med mycket mer minne och det finns telefoner med fler pixlar och större skärm. Styrkan med iPhone är det perfekta samspelet mellan hårdvara och program. Operativsystemet och de appar som är förinstallerade är skräddarsydda för att köras på just den här telefonen. Och det är en avgörande fördel.

iPhone 8 är en helgjuten produkt som inte fallerar på en enda punkt: Kameran är bland de bästa som går att uppbringa. Skärmen ger en bra och ljusstark bild och operativsystemet iOS körs så snabbt att man emellanåt tappar känslan av att man håller ett stycke avancerad elektronik i händerna.

Telefonen är riktigt skön att hålla i med både glas på fram- och baksidan. Alla knappar sitter exakt där de förväntas vara när fingrarna letar efter dem.

Precis som föregångaren iPhone 7 finns det en tryckkänslig knapp under skärmen. Om man trycker på den när telefonen är låst känns den bara fastlåst och solid. När telefonen är på förvandlas den plötsligt till en knapp som kan tryckas ned med att kännbart klick.

Illusionen skapas av en avancerad vibrationsteknik som man måste prova själv för att förstå hur den kan skapa en så här pass realistisk effekt. I knappen finns även fingeravtrycksläsaren som låser upp telefonen på en bråkdel av en sekund. Den kan till exempel även användas för att betala i en butik med Apple Pay, om nu kortterminalen stödjer tekniken som nyligen kom till Sverige.

Precis som tidigare modeller finns det inget hörlursuttag. Antingen får man använda den lilla adapter som följer med, eller så använder man de hörlurar med Apples Lightning-kontakt som följer med. Det går förstås bra att använda Bluetoothlurar också.

Lightning är namnet på den enda port som finns. Den används främst för att ladda telefonen, men en nyhet är att iPhone 8 även kan laddas trådlöst via speciella laddplattor. Någon sådan ingår dock inte.


+ Perfekt kombination av hårdvara och program
+ Superb kamera
+ Bra skärm


iPhone 8 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om iPhone 8

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En mobiltelefon utan svagheter. Allt från kamera till hemknappen hör till de bästa på marknaden.

Specifikationer

Märke
Apple
Processor
A11 Bionic
Ramminne
2 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
4,7 tum
Skärmupplösning
750 x 1334 pixel
Anslutningar
Lightning
Batteritid
14/40 timmar (samtal/musik)
Batterikapacitet
1821 mAh
Operativsystem
iOS 11
Nätverk
802.11ac, Bluetooth 5.0
Mått
67,3 x 138,4 x 7,3 mm
Vikt
148 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
12/7 megapixel (baksida/framsida)
Minneskortläsare
Nej
Övrigt
Trådlös laddning, damm- och vattentålig
Benchmark (högre är bättre)
212175 (Antutu)