Test av Zagg tri-fold

Zagg tri-fold keyboard

Hopfällbart tangentbord som går ner i fickan.

av #Tangentbord #Zagg
6.8

Zagg tri-fold är ett tangentbord som man gärna tar med sig överallt. Det är portabelt i ordets rätta bemärkelse. Det är nämligen hopfällbart och går ned i en handväska eller i bakfickan. Smart nog stängs det av när det fälls ihop.

Detta är förstås inget man ska skriva mycket och länge på. Tri-fold är tänkt som ett tillfälligt arbetsredskap på resan, och som sådant fungerar det hjälpligt.

Problemen börjar direkt vid Blue­toothanslutningen till surfplattan, datorn eller vad man nu vill. Två tangenter ska tryckas ned, varpå en blå lysdiod blinkar. Nu kan surfplattan anslutas. Detta fungerar, oftast. Ibland händer inget när man trycker.

När parningen väl funkar går det bra att skriva, oftast. Ibland funkar inte skift för att ge en versal och flera gånger har vi fått ett mellanslag före en punkt.

Idén med tri-fold är klockren, men den fungerar för dåligt och osäkert. Då har vi inte ens nämnt det faktum att tangentlayouten kräver lång tillvänjning, till exempel den delade mellanslagstangenten eller den ynkliga Entertangenten.

Å andra sidan är den inbyggda musplattan helt okej – i Android och Windows.


+ Fullstora tangenter
+ Hopfällbart
Jobbigt att skriva på

Läs mer om Zagg tri-fold keyboard


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En smart idé om tyvärr lider av flamsig funktionalitet och osäker Bluetoothkoppling.

Specifikationer

Märke
Zagg
Anslutning
Bluetooth 5.1, microUsb (laddning)
Övrigt
Hopfällbart