Metallskalet avger ett sjungande ljud när tangenterna träffar det.

Trust Asta GXT 865

Trust Asta GXT 865 är ett välbyggt och stadigt tangentbord med färgat ljus i tangenterna. Tyvärr låter det ovanligt mycket när man skriver på det.

av #Tangentbord #Trust
6.8

Så fort Trusts tangentbord ansluts till usb-porten lyser tangenterna upp. Det behövs för en gångs skull inte ett särskilt program för att ställa in ljuset i tangentbordet. I stället används tangenten Screen Lock för att aktivera de olika ljuslägen som finns. Med andra tangentkombinationer går det att dra ned exempelvis ljusstyrkan.

Det går att göra egna färgprofiler för att till exempel endast tända de tangenter som används i ett visst spel eller program. Detta kräver en hel del experimenterande eftersom den manual som följer med är mycket sparsam och de tangentkombinationer som används är svåra att gissa sig till. Det finns en instruktionsvideo på Trusts hemsida som visar hur det går till. Den behövs verkligen. Till de flesta konkurrerande, och dyrare, tangentbord följer det med program för dessa inställningar.

Står stadigt

På undersidan av tangentbordet finns det ett spår för att linda upp usb-kabeln, så att bara så mycket som behövs sticker ut. Det är en smart och enkel lösning för att slippa onödigt sladdtrassel på skrivbordet.

Det finns breda gummilister under tangentbordet och på de stöd som kan fällas ut. Detta tillsammans med det faktum att Asta väger dryga kilot gör att det står riktigt stadigt på bordet, oavsett hur hårt man slår på tangenterna.

Det finns däremot en annan anledning att ta det lite lugnt med hamrandet. Ovansidan består av en enda metallplatta och när en tangent trycks ned slår den i metallen så hårt att det uppstår ett ringande ljud som blir väldigt tröttsamt i längden. Spelar man med hörlurar är detta inget problem, men inför det här testet provar vi Asta inte bara för spel utan även för kontorsjobb, och då blir ljudet tämligen påfrestande. Det är synd, eftersom Asta annars är ett välbyggt och bra tangentbord.

Det finns inga särskilda medietangenter eller andra specialknappar. De extrafunktioner som finns döljer sig under F-tangenterna överst. För att nå dem hålls FN-tangenten nedtryckt.


+ Spår på undersidan för sladden
+ Välbyggt
Irriterande tangentljud
Inget inställningsprogram

Trust Asta GXT 865 finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Trust Asta GXT 865


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Trust Asta GXT 865 är ett välbyggt och stadigt tangentbord med färgat ljus i tangenterna. Tyvärr låter det ovanligt mycket när man skriver på det.

Specifikationer

Märke
Trust
Anslutning
Kabel
Antal tangenter
104
Tangentljus
Ja
Kabellängd
1,8 meter