Der følger en behagelig håndledshviler med tastaturet.

SteelSeries Apex Pro TKL

Fintrimningsbart tangentbord.

av #Tangentbord #SteelSeries
9.3

Man skulle ju kunna tro att det inte går att utveckla det vanliga tangentbordet särskilt mycket, men det gör det uppenbarligen. SteelSeries Apex Pro TKL är ett bevis på det.

Det här är ett tangentbord för finsmakaren som vill kunna fintrimma sitt tangentbord själv. När en tangent trycks ner registreras det av magnetiska sensorer som är utformade så att användaren själv kan bestämma hur långt tangenten ska tryckas ner innan Apex Pro känner av det. Tekniken fungerar oklanderligt, men det är nog främst datorspelare som har nytta av att kunna ställa in tangenterna på detta sätt.

I ett traditionellt mekaniskt tangentbord sitter det två metallplattor under varje tangent. När plattorna kommer i kontakt med varandra registreras tangenttrycket. I de omkopplare som sitter här, SteelSeries OmniPoint, vidrör aldrig några delar varandra fysiskt, varför förslitningen minimeras. Varje tangent utlovas hålla för 100 miljoner nedtryckningar. Det har vi inte kunnat kontrollera om det stämmer, men aluminiumramen runt tangenterna skvallrar om att detta är ett tangentbord som tål en hel del.

En specialare är den lilla OLED-skärmen som sitter i tangentbordets övre högra hörn. Via den går det att ställa in många av de funktioner som annars måste hanteras i det program som hör till. Menyerna i den lilla skärmen styrs via ett rullhjul och en knapp till höger om den.

På tangentbordets undersida finns det en rad räfflor där sladden kan tryckas fast, så att användaren kan bestämma var sladden ska komma ut. Smart! En annan bra detalj är handlovsstödet som fästs med magneter.

TKL i namnet står för TenKeyLess, vilket är ingenjörsspråk för att det inte finns någon numerisk del. Den som behöver det får köpa den lite större versionen av samma tangentbord som har de tangenterna (kostar lika mycket).


+ Varierbar slaglängd
+ Bra handledsstöd
+ Smart kabelhantering

Läs mer om SteelSeries Apex Pro TKL


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

SteelSeries Apex Pro är ett av de bästa tangentbord som finns att köpa.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Anslutning
Kabel
Antal tangenter
85
Tangentljus
Ja
Kabellängd
1,8 m