Test av Sandberg Wireless Numeric Keypad 2

Sandberg Wireless Numeric Keypad 2

Ett trådlöst numeriskt tangentbord för alla som matar in mycket siffror i Excelark.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #Sandberg
7.4

Ett numeriskt tangentbord är guld värt för den som skriver in mycket siffror i datorn. I många bärbara datorer finns det dock inte plats för några numeriska tangenter, men det har tillbehörstillverkaren Sandberg en lösning på.

Sandbergs Numeric Keypad 2 är ett externt numeriskt tangentbord med alla gängse tangenter. Det ansluts trådlöst till datorn via en adapter som sätts i en usb-port. När den är på plats och ett AAA-batteri isatti tangentbordet är det bara att börja mata in siffror.

Här bjuds inte på några specialfunktioner. Allt Keypad 2 gör är att fungera som en utmärkt hjälp för alla som är vana att knappa in siffror i exempelvis kalkylark. Tangenterna ger ett bra avvägt motstånd och de ger ifrån sig behagligt lågmälda klick när de trycks ner.

Undersidans sex små gummitoppar ska se till att tangentbordet står stadigt, men de är inte stora nog och de är inte symmetriskt fördelade på grund av batteriluckan som sitter överst på ena sidan. Det i sin tur innebär att det hörnet inte har lika bra stöd på undersidan, så när vi trycker på tangenterna överst till höger tenderar hela tangentbordet att skjutas iväg lite. Keypad 2 fungerar bäst om det står på en mjuk musmatta eller om man själv klistrar fast några större gummistöd på undersidan.


+ Bra tangenter
+ Enkel installation
Står inte kvar

Läs mer om Sandberg Wireless Numeric Keypad 2


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sandbergs trådlösa tangentbord är perfekt till en bärbar som saknar numerisk del. Men det står inte särskilt stadigt på bordet.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Anslutning
Trådlöst, usb-adapter
Antal tangenter
18
Tangentljus
Nej