Test av Roccat Horde Aimo

Roccat Horde Aimo

Roccat Horde Aimo är ett annorlunda tangentbord som inte passar alla. Testa innan du slår till.

av #Tangentbord #Roccat
4.0

Roccat Horde Aimo är ett intressant tangentbord som försöker sig på något nytt i form av annorlunda tangentmekanik och ett stora mushjul. Det är kul att Roccat ger sig på något nytt, dessvärre fungerar inte experimenten särskilt bra.

Det första problemet är tangenterna, som är en blandning mellan mekanik och membran. Det innebär att det inte låter lika mycket som mekaniska tangentbord. Å andra sidan är tangenterna är mjukare och mer diffusa än mekaniska dito och det är dessvärre svårt att märka när en tangent är nedtryck ordentligt.

I praktiken gör detta att det inte är särskilt kul att varken spela eller skriva på det. Vi rekommenderar att du testar tangentbordet innan du slår till dig för att se om det passar dig.

Det andra experimentet är hjulet i det övre högra hörnet. Det fungerar som hjulet på en mus och det går exempelvis att navigera på webbsidor och i program. Det fungerar även för en rad andra funktioner, till exempel för att ändra penselstorleken i bildbehandlingsprogrammet Photoshop eller för att navigera i en video i Adobe Premiere.

Hjulet fungerar som Microsofts Surface Dial, så det är helt klart ett verktyg med många möjligheter.

Det dumma är att det är placerat till höger på tangentbordet. Eftersom det i de flesta fall ska användas i samklang med musen borde det sitta till vänster – i varje fall om man är högerhänt, vilket ju de flesta är.


+ Många funktionsknappar
+ Innovativa idéer
Dålig skrivupplevelse
Felplacerat hjul


Roccat Horde Aimo finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Roccat Horde Aimo

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett tangentbord som ger en sämre skriv- och spel upplevelser än de flesta konkurrenter.

Specifikationer

Märke
Roccat