Tastaturet har baggrundsbelysning i flere zonen, så det kan vise farvede mønstre.

Redragon Harpe

Funktionsrikt lågpristangentbord.

av #Tangentbord #Redragon
6.2

Redragon är ett kinesiskt lågprismärke som tillverkar produkter av skiftande kvalitet. Tangentbordet Harpe är en av de bättre.

Harpe fungerar bra som ersättare för det risiga tangentbord som följde med din stationära pc eller som ett första tangentbord för den unge datorspelaren.

Det märks att tangentomkopplarna inte är av högsta kvalitet. De reagerar i det närmaste som tangenter i en bärbar dator, men det har en ganska lång och behaglig slaglängd, och det går definitivt att skriva på tangentbordet länge utan att tröttna.

Med tanke på prislappen får vi riktigt många funktioner. De är emellertid ganska undangömda och svåra att hitta. Den enda manual som följer med är en tunn historia på engelska, och den ger inte mycket vägledning. Efter lite experimenterande inser vi att det går att spara makron i tangentbordet, det vill säga att de går att spara exempelvis en hel hemadress under någon av de fem G-tangenterna.

Genom att använda Fn-tangenten går det att nå en rad genvägar, som bland annat gömmer sig under de tolv F-tangenterna. Via dem går det till exempel att öppna kalkylatorn eller att ändra datorns ljudvolym eller ljusstyrkan i tangentbordet. Tangentbordsljuset är för övrigt utmärkt och det kan lysa i mönster som ändras via kortkommandon med Fn-tangenten.


+ Många funktioner
+ Halvdan byggkvalitet
Usel manual

Läs mer om Redragon Harpe


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett billigt tangentbord i en kvalitet som motsvarar prislappen. Dock ovanligt många funktioner för pengarna.

Specifikationer

Märke
Redragon
Anslutning
Usb-kabel
Antal tangenter
114
Tangentljus
Ja, 16,7 miljoner färger
Kabellängd
1,8 m
Övrigt
Engelsk "manual"