Du kan skifte farve på tastaturets taster med en hurtig genvejskombination.

Redragon Dyaus

Lågpristangentbord med nordisk tangentlayout.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #Redragon
6.8

Kinesiska Redragon tillverkar riktigt billiga datortillbehör. Det är ett udda märke, men vi fick tag på ett av företagets tangentbord som vi vill prova eftersom det kostar 250 kronor.

Det är självklart skillnad på ett tangentbord som kostar 1500 kronor och ett som kostar en dryg tvåhundralapp. Men det finns en hel del gott att säga om Redragon Dyaus. Det har till exempel nordisk tangentlayout.

Tangenterna ger ett lagom motstånd när de trycks ner och det känns i fingrarna när en tangent är nedtryckt. Det är viktigt eftersom det ger färre felslag medan man skriver. På baksidans underkant finns det små stöd som kan fällas ut för att vinkla tangentbordet en aning, vilket gör det lite mer ergonomiskt att skriva.

Tangenterna är bakgrundsbelysta, men ljuset är ganska svagt. Inte ens om man tittar rakt uppifrån på tangenterna syns det särskilt mycket.

Lågpriskänslan märks på andra sätt också. Vårt exemplar är till exempel aningen skevt, vilket gör att det vickar lite när man skriver. Det är inte acceptabelt ens i ett tangentbord som är billigt. För att lösa problemet ställde vi Dyaus på en stor och mjuk musmatta som trollade bort vickandet. Inte helt optimalt…

Som en billig ersättare till de tangentbord som följer med en stationär pc eller kanske till ett barn som just har börjat använda datorn kan nog Dyaus fungera. Alla som har lite mer ambition med sitt skrivande ska dock hålla sig på armlängds avstånd.


+ Billigt
+ Bra skrivupplevelse
Vickar lite

Läs mer om Redragon Dyaus


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett riktigt billigt tangentbord med bra tangenter, men som dessvärre är skevt.

Specifikationer

Märke
Redragon
Anslutning
Kabel
Antal tangenter
104
Tangentljus
Ja
Kabellängd
1,8 meter