Håndledshvileren, medietasterne foroven og det numeriske tastatur kan tages af, og du kan faktisk også skifte tasterne ud, hvis du køber et sæt i andre farver.

Mountain Everest Max

Everest Max har utmärkta tangenter och tangentbordet är fyllt med bra, genomtänkta detaljer.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #Mountain
9.6

Tangentbord brukar se ungefär likadana ut, men med Everest Max har tillverkaren Mountain lyckats förbättra det klassiska tangent-bordet på flera områden.

Den tydligaste skillnaden mellan Everest Max och konkurrenterna är att den numeriska delen inte är hopbyggd med resten av tangentbordet. Istället kan du välja vilken sida du vill ha det på. Ett skjutreglage längst ned på numeriska tangent-bordet trycker ut en USB-kontakt på ena eller andra sidan. Sedan är det bara att trycka ihop de två tangentbordsdelarna. Det medföljer även en USB-kabel, så att det numeriska tangentbordet kan placeras lite längre bort.

Det numeriska tangentbordet har även fyra snabbtangenter i form av små skärmar, så att du själv kan bestämma tangenternas utseende och funktion i det tillhörande
Windows-programmet. Med grund-inställningarna visar de bland annat Aktivitetshanteraren och öppnar Utforskaren. Tangenternas skärmar ligger tyvärr platt mot tangentbordet när det skulle vara lättare att läsa av dem om de var lite snedställda.

Det finns fler genvägar i tangentbordets mediemodul: Tangenter för att styra uppspelning av musik och video, och ytterligare en skärm på ena sidan av dockan. Du kan styra dess funktioner med vridreglaget som omger den och till exempel ändra ljuset i tangentbordet, starta en nedräkning eller visa en analog klocka. Du bestämmer själv om den ska sitta på höger eller vänster sida upptill, eftersom det finns två USB-portar för den.

Tangenterna är utmärkta med rätt motstånd och bra belysning. Chassit är tillverkat i aluminium och mycket robust. I botten finns det skåror så att du kan bestämma var den kraftiga tygkabeln ska dras ut.

Även vår favoritdetalj gömmer sig under tangentbordet: Istället för ett par plastfötter som kan fällas ut med ett gångjärn har Everest Max magnetiska brickor som staplas tills tangentbordet har önskad höjd. Det fungerar perfekt.


+ Många läckra detaljer

+ Bra tangenter

– Skärmarna ligger plant

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Everest Max har utmärkta tangenter och tangentbordet är fyllt med bra, genomtänkta detaljer.

Specifikationer

Märke
Mountain
Anslutning
USB
Antal tangenter
104
Kabellängd
2 m