Piletasterne deler plads med de numeriske taster i højre side af tastaturet.

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 13

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 13 är ett bra och solidt tangentbord, men det kräver lite övning om du ofta använder piltangenterna.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #Mad Catz
7.7

Det bästa med tangentbordet Mad Catz S.T.R.I.K.E. 13 är dess utmärkta byggkvalitet: Tangenterna ger ett skönt motstånd när de trycks ner och de har en aningen räfflad yta som känns mycket behaglig under fingertopparna. Bottenplattan består av en aluminiumram som inte ger efter det minsta när du hammrar loss. Den står stadigt även när du fäller ut de två halksäkra fötterna för att lyfta upp tangenterna till en bekvämare skrivställning. Den kraftiga kabeln är tygbelagd så att den inte trasslar ihop sig, och det finns tre kanaler att välja mellan när du ska dra kabeln till datorn. Fördelningen av tangenterna är däremot ganska svår att vänja sig vid.

Piltangenterna delar plats med den numeriska knappsatsen, så därför finns en särskild tangent för att växla mellan de två funktionerna. Det är en besvärlig manöver att utföra ofta, och det är lite irriterande att piltangenterna inte ligger för sig själva så att de är enkla att hitta. Detsamma gäller för övrigt även Delete och flera andra tangenter. Fördelen är att S.T.R.I.K.E. 13 inte tar så mycket plats på bordet. Vissa av tangenterna har speciella funktioner som kan framkallas genom att trycka på tangenten samtidigt som du håller ner Fn-tangenten. På så sätt kan du bland annat höja och sänka ljudvolymen på datorn.


+ Bra tangenter

+ Solidt byggd

– Inga separata piltangenter

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 13 är ett bra och solidt tangentbord, men det kräver lite övning om du ofta använder piltangenterna.

Specifikationer

Märke
Mad Catz
Anslutning
USB-kabel
Antal tangenter
96
Tangentljus
Ja
Kabellängd
1,6 meter