Logitech MX Mechanical har numerisk tastatur, men du kan også købe det i en mindre version uden de ekstra taster.

Logitech MX Mechanical

MX Mechanical är ett bra tangentbord som enkelt kan anslutas till upp till tre enheter.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #Logitech
8.7

Logitechs nya trådlösa tangentbord MX Mechanical kan utan problem paras ihop med surfplatta, mobil och ­dator.

På den översta raden på tangentbordet finns det tre tangenter som kan användas för att snabbt och smidigt växla mellan upp till tre ihopkopplade ­enheter.

Vi anslöt MX Mechanical med vår testdator med den medföljande USB-adaptern, samt en Android-mobil och en iPad via Bluetooth. USB-adaptern är så liten att det går att ha den i datorn under transport.

Det var inga problem att ansluta de tre enheterna. När du kopplar ihop via Bluetooth visar mobilen en sifferkod som du ska knappa in på tangentbordet för att godkänna sammankopplingen, sedan är du redo att börja skriva.

Knapparnas ljud är dämpat och behagligt. Tryckdjupet, alltså det avstånd som varje tangent kan tryckas ned, var lite för långt för vår smak. Det hände ibland under vårt testande att vi inte tryckte ner tangenterna ordentligt, så att vi råkade hoppa över bokstäver.

MX Mechanical är avsett att användas med olika datorer som använder sina egna uppsättningar av tangenter. Det gör det ganska besvärligt att hitta specialtecken eftersom samma tecken kan finnas på flera olika ställen, till exempel om du behöver ett dollartecken eller ett @. Om du inte vet var tecknet du ska använda sitter måste du prova dig fram.

Tangentbordet fungerar i upp till 15 dagar på en laddning, men det är bakgrundsbelysningen som äter upp det mesta av strömmen. Om du stänger av den utlovar Logitech upp till 10 månaders batteritid från MX Mechanical.


+ Kan anslutas till tre enheter

+ Bekväma tangenter

– Dubbelgångartecken

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

MX Mechanical är ett bra tangentbord som enkelt kan anslutas till upp till tre enheter.

Specifikationer

Märke
Logitech
Antal tangenter
104