Logitech G915 TKL

Mekaniskt speltangentbord av högsta klass.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #Logitech
9.4

Det är mycket som är i topp när det handlar om Logitechs nya mekaniska speltangentbord G915 TKL: Kvaliteten är skyhög och prislappen svettigt saftig.

Tangentbordet fungerar bäst med den usb-adapter som ingår. Tack vare Logitechs teknik Lightspeed sker kommunikationen mellan tangentbordet och datorn blixtsnabbt. Tanken är att även professionella datorspelare ska kunna använda tangentbordet trådlöst utan att det påverkar prestandan med små fördröjningar när tangenterna trycks ner. Det går även att ansluta via Bluetooth och under våra tester fungerar båda sätten lika bra. Tack vare Bluetooth kan ju G915 också användas till exempelvis en surfplatta.

Tangentomkopplarna är mekaniska och av absolut högsta kvalitet. Bottenplattan och ramen runt tangenterna är extremt gedigna. Ska vi nu klaga lite har Logitech lyckats göra den mekaniska slaglängden i omkopplarna aningen för kort. Vi tycker nog inte att den där riktiga känslan av att skriva på mekaniska tangenter infinner sig.

Ovanför F-tangenterna sitter det en rad med medietangenter för att styra uppspelning av film och musik. Till höger i den här raden finns det en bred rulle som fungerar som en ovanligt smidig volymkontroll. Vissa av tangenterna kan också programmeras i det drivrutinsprogram som hör till.

Under vår testperiod räcker batterierna i cirka fyra arbetsdagar. En liten batteriindikator på tangentbordet visar tydligt hur mycket ström det finns kvar.

G915 laddas med den usb-kabel som följer med. Det går att använda tangentbordet medan kabeln är inkopplad, så valfriheten hur tangentbordet ska användas är i det närmaste total.


+ Mycket hög mekanisk kvalitet
+ Både Bluetooth och usb-adapter
+ Bra medietangenter och volymhjul

Läs mer om Logitech G915 TKL


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Hög kvalitet rakt igenom och många fina funktioner. Med prislappen avskräcker.

Specifikationer

Märke
Logitech
Anslutning
Bluetooth, usb-sladd eller usb-adapter
Antal tangenter
97
Tangentljus
Ja
Kabellängd
1,8 m
Övrigt
Mått: 368 x 150 x 22 mm
Vikt: 810 g
Batteritid: 40 h