Rullehjulet i øverste højre hjørne bruges til at skrue op og ned for lyden.

Logitech G815

Mekaniskt tangentbordet med udda finess.

av #Tangentbord #Logitech
8.4

Logitech kallar sitt tangentbord G815 för ett speltangentbord, men det liknar inte ett sådant. Om vi bortser från det kulörta bakgrundsljuset i tangenterna är G815 nämligen ganska enkelt utformat. Det är ett av de plattaste tangentbord som vi någonsin har haft för test. Det reser sig bara 22 millimeter över bordsytan – om inte de bakre utfällbara stöden som lyfter bakkanten fälls ut. Den låga profilen ger G815 ett annorlunda och elegant utseende. Det innebär också att hela tangentbordets undersida ligger dikat an mot bordet och att det därmed står ovanligt stadigt.

G815 har mekaniska tangenter. Det innebär att det under varje tangent sitter en omkopplare som aktiveras när tangenten trycks ned. I vanliga tangentbord trycker tangenterna på en gummibussning som i sin tur trycker ned ett membran, varpå signalen registreras. Mekaniska tangentbord är mer precisa och reagerar mer prompt. I G815 känns det tydligt när en tangent trycks ned och slaglängden (hur långt tangenten trycks ned) är lite kortare än i andra mekaniska tangentbord. Varje tryck ger ett skönt klickljud och det är trevligt att skriva på G815 – om det inte vore för att Entertangenten är så liten. Sin vana trogen leder det ofta till felslag. Under de tre veckor vi testar tangentbordet vänjer vi oss inte och i stället för radslut avslutas de flesta av undertecknads texter med en apostrof.

Då är de fem snabbknapparna till vänster bättre. De kan programmeras och de är enkla att nå med vänsterhandens lillfinger. De sitter där de sitter eftersom detta är ett speltangentbord, och i ett sådant är tangenterna W, A, S och D viktigast. Just i det läger når lillfingret snabbtangenterna perfekt.

Tangentbordets färgprofil kan styras med de små gummitangenterna som sitter till vänster ovanför F-tangenterna. Här finns det också en knapp för att ändra ljusstyrkan. En annan specialare är rullvalsen överst till höger. Den är en volymkontroll som fungerar superbt. Den är enkel att nå utan att man behöver ta ögonen från skärmen.


+ Bra tangenter
+ Tunt
Liten entertangent

Läs mer om Logitech G815


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Logitech G815 är ett lyxigt och användarvänligt speltangentbord med praktiska snabbknappar.

Specifikationer

Märke
Logitech
Anslutning
2x usb-kabel
Antal tangenter
119 + rullvals
Tangentljus
Ja
Kabellängd
1,8 m
Övrigt
Vikt: 1045 g
Mått: 47,5 x 15 x 2,2 cm