Test av Logitech G613

Logitech G613

Ett seriöst trådlöst mekaniskt tangentbord i samma klass som kabelanslutna konkurrenter.

av #Tangentbord #Logitech
8.8

Logitech G613 är ett enkelt och elegant tangentbord. Det är ganska stort och tungt, vilket främst beror på det inbyggda handlovsstödet som inte kan tas bort. Det kan vara ett problem om man tänker ta med sig tangentbordet eller om utrymmet på skrivbordet tryter.

Uppe till höger finns det en liten uppsättning medieknappar för att styra exempelvis musik. Det är trevligt. Eftersom tangentbordet är trådlöst saknar det bakgrundsbelysning. Det är definitivt något att fundera på för den som ofta skriver i halvdunkel. Då är ett bakgrundsbelyst tangentbord betydligt bättre.

En fördel med att G613 är trådlöst är att man slipper den trista sladden. Det är batteridrivet och är byggt för att dra lite ström. Logitech lovar att batterierna räcker i 18 månader. Om det stämmer vet vi alltså lagom till semestern 2019.

Under vårt test fungerade G613 utan anmärkningar. Det finns inga fördröjningar eller andra tecken på att det är trådlöst. Det fungerar minst lika bra som ett kabelanslutet tangentbord.


+ Behagligt mekaniskt tangentbord
+ Extremt lång batteritid
+ Lika snabbt som trådanslutna tangentbord
Ingen bakgrundsbelysning


Logitech G613 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Logitech G613

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Logitech G613 är precis lika bra som som sin kabelanslutna konkurrenter. Det enda vi saknar är bakgrundsbelysning av tangenterna.

Specifikationer

Märke
Logitech
Anslutning
Usb, Bluetooth
Tangentljus
Nej