Test av Logitech G413 Carbon

Logitech G413 Carbon

Logitech G413 är ett behagligt mekaniskt tangentbord med minimalistisk formgivning.

av #Tangentbord #Logitech
9.0

Logitechs nya mekaniska tangentbord G413 Carbon utmärker sig från konkurrenterna direkt när vi packar upp det.

När de flesta nya tangentbord fylls med snabbknappar för allsköns (o)smarta funktioner går Logitech med G413 åt rakt motsatt håll. Formgivningen är stram och minimalistisk och kliniskt befriad från bjäfs.

Namnet luras dock lite. Tangentbordet är inte tillverkat av kolfiber utan av metall. Ovansidan är gjord i borstad aluminium och tangenterna är djupt svarta, därav namnet. Det är snyggt, om man nu gillar svart vill säga, och det lär tilltala alla som tycker att design är lika viktigt som funktion. Metallramen gör dock att G413 väger drygt ett kilo. Det står alltså stadigt skrivbordet, men är knappast något man tar med sig till en bärbar dator.

Även om G413 lanseras som ett speltangentbord testar vi det till vanligt datorarbete med Word och liknande. Då är det viktigt att det känns smidigt att arbeta med, medan spelaren kräver absolut respons och precision. Det visar sig att det är riktigt skönt att skriva med G413. Tangenttryckningarna slirar aldrig utan registreras omedelbart av datorn – därmed är även spelarnas krav uppfyllda. En bonus i sammanhanget är att det är tyst jämfört med andra mekaniska tangentbord.

Mekaniska tangentbord är något av entusiasternas val eftersom de ger bättre återkoppling när man trycker på tangenterna. Det känns alltså mer när man spelar (och skriver). De är också mer robusta och hållbarare. Nackdelarna är inte bara vikten utan även priset.

Det följer med en extra uppsättning speltangenter. De har en lite större fördjupning, men skillnaden mot de ordinarie tangenterna är tämligen subtil. I drivrutinerna går det att programmera F-tangenterna för att utföra de kommandon man vill med en tangenttryckning.


+ Skönt att skriva på
+ Elegant minimalistisk formgivning
+ Programmerbara tangenter
Tungt


Logitech G413 Carbon finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Logitech G413 Carbon

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Logitech G413 Carbon är ett bra val för alla som söker ett mekaniskt tangentbord med minimalistiskt design och som är relativt tyst.

Specifikationer

Märke
Logitech
Anslutning
Uab
Tangentljus
Ja
Kabellängd
1,8 meter