Tasterne har meget kraftig baggrundsbelysning.

HyperX Alloy Origins

Stramt mekaniskt tangentbord som tar lite plats på skrivbordet.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #HyperX
8.0

Bärbara datorer har kanske vant oss vid medelmåttiga tangentbord, men det är fortfarande något speciellt med att slå sig ned framför ett riktigt ­gediget tangentbord med mekaniska tangenter och börja skriva.

HyperX har försett sitt nya tangentbord Alloy Origins med företagets ­egna omkopplare. Det är behagligt att skriva på det, men eftersom det är ett mekaniskt tangentbord är slaglängden ganska lång. Varje nedslag klickar också ovanligt ljudligt. Det är en speciell känsla att skriva med tangenter som sticker upp någon centimeter mer än de vi är vana vid från en bärbar dator. Det passar inte alla och det kräver viss tillvänjning.

Chassit som tangenterna sitter på är av aluminium, ett materialval som förstärker känslan av att detta är ett i det närmaste outslitligt tangentbord. Det är riktigt vridstyvt och även om vi tar i ordentligt flexar det inte över­huvudtaget.

Eftersom Alloy Origins är ett speltangentbord kan tangenterna lysa i alla tänkbara färger och mönster. Via programmet Ngenuity går det att ställa in färger för individuella tangenter, lägga till makron och mycket mer. Ska vi klaga lite överensstämmer inte med de faktiska färgerna i tangentbordet de som väljs i programmet. Vitt blir till exempel aningen lila.

På tangentbordets undersida i bakkant finns det två stöd som kan fällas ut i olika lägen. De är smart utformade för att ge två olika lutningar på tangentbordet.


+ Välbyggt
+ Bra tangentljus
+ Sköna tangenter

Läs mer om HyperX Alloy Origins


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett välbyggt mekaniskt tangentbord med färgglatt ljus i tangenterna

Specifikationer

Märke
HyperX
Anslutning
Usb
Antal tangenter
88
Tangentljus
Ja
Kabellängd
1,8 m