Tastaturet kan oplyses i forudindstillede mønstre, eller du kan lave dine egne.

HyperX Alloy Elite 2

Gediget och ljusstarkt tangentbord.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #HyperX
8.5

Det här är tangentbordet med stort T för alla som vill ha riktigt kraftigt ljus under tangenterna. Alloy Elite 2 slår alla ljusstyrkerekord.

HyperX Alloy Elite 2 bygger vidare på föregångaren, som kom för ett par år sedan. Den stora nyheten är att tangentomkopplarna nu är HyperX egna Red, som har snabbare respons än Cherrys motsvarigheter i Alloy Elite. Ljusstyrkan har blivit ett snäpp högre och tangentbordet har blivit 63 gram tyngre. Det väger nu drygt 1,5 kilo!

Skrivkänslan i detta mekaniska tangentbord kan bäst beskrivas som lyxig. HyperX egna omkopplare har perfekt motstånd och ett skönt klickande ljud när de trycks ner.

Ljuset under tangenterna kan ställas in i fem nivåer. Den undre halvan av varje tangenttopp är genomskinlig och upplyst individuellt av ett ljus som kan ställas in i alla tänkbara färger.

Ljuset och alla funktioner styrs med appen Ngenuity, som finns att hämta från Microsoft Store. Ngenuity hör inte precis till det mest överskådliga av den här typen av program, särskilt inte när det kommer till mer avancerade funktioner som exempelvis makron. Alla de vanliga funktionerna är dock lättare att hantera och det ska sägas att HyperX har förbättrat appen sedan tidigare versioner. Det är till exempel enkelt att anpassa tangentbordets ljusshow efter ditt temperament eller efter det spel som du spelar.

HyperX Alloy Elite 2 är dyrt, men så får vi också hög kvalitet för pengarna. Ramen runt tangenterna är av stål och ett mer solitt tangentbord får man leta efter. Det enda som saknas i ett tangentbord i den här prisklassen är ett handlovsstöd.


+ Bra tangenter
+ Kraftigt tangentljus
Krångliga inställningar

Läs mer om HyperX Alloy Elite 2


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Tungt och gediget mekaniskt tangentbord med inriktning på spel.

Specifikationer

Märke
HyperX
Anslutning
Usb 2.0
Antal tangenter
113
Tangentljus
Ja, 5 nivåer
Kabellängd
1,8 m
Övrigt
Mått: 44,4 x 17,4 x 3,7 cm
Vikt: 1530 g