Test av HyperX Alloy Core RGB

HyperX Alloy Core RGB

Ett gediget bakgrundsbelyst tangentbord som passar bäst till spel.

av #Tangentbord #HyperX
8.2

Det nya tangentbordet har en väldigt iögonfallande egenskap: Det kan lysa upp i regnbågens alla färger. I övrigt är det mesta standardbetonat. Vi får 105 tangenter, inklusive en numerisk del för alla Excelfantaster. Dessutom finns det tio snabbknappar för att bland annat ändra ljus, styra datorns ljud och spela musik eller film.

En lite mer udda detalj är att HyperX lovar att man kan spilla upp till 125 milliliter vätska på tangentbordet utan att det går sönder.

Tangentomkopplarna är av membrantyp, vilket vi hittar i de flesta tangentbord. Seriösa datorspelare brukar dock föredra mekaniska omkopplare, som är mer distinkta.

Med en vikt på över kilot står Alloy Core RGB stadigt på skrivbordet. Så fort datorn slås på lyser det upp i all världens färger. Det är inte bara på skoj, det är omöjligt att se tecknen på tangenttopparna om de inte lyser upp.

I dagligt bruk är tangentbordet behagligt och pålitligt. Det är förhållandevis tyst att skriva på. Tangenterna trycks ner ganska djupt och det bottnar med ett tillfredsställande klick, men också med ganska hög friktion. Det gör att intrycket är lite blandat: Det är utmärkt att skriva på, men friktionen tröttar om man skriver mycket. Det är visserligen bättre för spel än några standardtangentbord, men det saknar den precision som ett mekaniskt tangentbord ger.


+ Gediget byggd
+ Bra bakgrundsbelysning
+ Vattentåligt
Ganska tröga tangenter


HyperX Alloy Core RGB finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om HyperX Alloy Core RGB

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HyperX Alloy Core RGB är ett prisvärt och gediget tangentbord. Seriösa spelare vill nog betala lite mer för att få mekaniska tangenter.

Specifikationer

Märke
HyperX
Anslutning
Usb
Antal tangenter
105 + 10 snabbknappar
Tangentljus
Ja, flera färger<
Kabellängd
1,8 m
Övrigt
Tål spill på max 1,2 dl.