Dell Premier Wireless Keyboard and Mouse

Dell Premier Wireless Keyboard and Mouse

Elegant tangentbord med tillhörande mus för upp till tre enheter samtidigt.

av #Tangentbord #Dell
7.7

Dell säljer inte bara datorer av olika slag, utan även allahanda tillbehör. Ett exempel är det trådlösa tangentbordspaketet Premier Wireless Keyboard and Mouse, eller KM717. Det består av ett fullstort tangentbord med numerisk del samt en mus av det lite annorlunda slaget.

Musen är nämligen väld, ungefär som en kupad hand. Det är inte så dumt och vi har sett typen förr, men den kräver viss tillvänjning. Just den här gången känns den dock inte perfekt. Knapparna, både de två ovanpå och de på sidorna hamnar lite snett i förhållande till fingrarna. Dessutom är musen extremt lätt (83 gram) och ger ingen bra återkoppling när man rör på den. Den känns helt enkelt för lite.

Tangentbordet är av den typ som brukar sitta i bärbara datorer. Det är tunt och platt och sobert. Plasten runt tangenterna är mörkt metallfärgad, medan de lätt skålade tangenterna är svarta. Responsen i tangenterna är inte den rappaste, det känns lite slött. Dessutom fungerar det inte alls när vi packar upp det första gången. Det visar sig att höger Ctrl-tangent är nedtryck, vilket ställer till kaos i Windows. Ett par tryck på tangenten och saken är löst, men det känns knappast förtroendeingivande.

Det fina med KM717 är att det dels kan vara anslutet till en dator via en liten usb-adapter och samtidigt paras ihop med två andra enheter via Bluetooth. Överst till höger på tangentbordet finns det ett skjutreglage för att välja anslutning och på musen nedanför mushjulet finns det en knapp att trycka på för att välja anslutning för musen. Det fungerar riktigt smidigt och är bra om man arbetar med flera datorer och vill ha samma tangentbord och mus.


+ Elegant
+ Till tre enheter
Ingen gedigen känsla


KM717 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om KM717

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Snyggt och tunt tangentbord som är skönt att skriva på. Välvd mus som inte tilltalar alla.

Specifikationer

Märke
Dell
Anslutning
Usb-adapter, Bluetooth
Antal tangenter
109
Tangentljus
Nej
Kabellängd
-
Övrigt
Kan anslutas till tre enheter samtidigt