Test av Cooler Master Masterkeys MK750

Cooler Master Masterkeys MK750

Cooler Master Masterkeys MK750 är ett gediget tangentbord som fungerar i alla sammanhang, även om det är anpassat för datorspel.

av #Tangentbord #Cooler Master
9.2

Redan när vi packar upp Cooler Masters Masterkeys MK750 märks det att det är ovanligt välbyggt tangentbord. Överdelen av aluminium gör att MK750 är både stabilt och tungt. Den avtagbara kabeln är tygklädd för att vara extra slitstark. Allting andas kvalitet.

Skrivupplevelsen är i topp tack vare tangentomkopplarna från tyska Cherry, som anses göra några av världens bästa och mest driftsäkra tangentmekanismer. De finns dessutom i ett flertal utföranden, så den som vill kan välja exakt den variant av MK750 som önskas. Skillnaden består till största delen hur mycket motstånd tangenterna ger vid varje nedslag.

Överst till höger sitter det fyra medieknappar som inte har gjorts at Cherry, men det fungerar fint ändå.

En annan bra detalj är det utmärkta handledsstöd som följer med. Det monteras enkelt på plats med hjälp av inbyggda magneter. Dumt nog är tangenterna väl svaga och det händer alltför ofta att stödet glider iväg från tangentbordet.

Tangenterna är bakgrundsbelysta och de lysa i all världens färger. Den som vill experimentera med färgerna installerar Cooler Masters program Portal, som kan fininställa det mesta i tangentbordet. För enklare inställningar eller för den som inte behöver ha ett ljusspel på skrivbordet, behövs inte programmet.

På det stora hela är Cooler Master Masterkeys MK750 ett riktigt bra tangentbord, vars enda minuspoäng kommer från det alltför löst sittande handledsstödet. Prislappen är visserligen hög, men för ett tangentbord av den här kvaliteten är den faktisk rimlig.


+ Hög byggkvalitet
+ Bra tangenter
+ Handledsstöd
Dåliga magneter i handledsstödet


Cooler Master Masterkeys MK750 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Cooler Master Masterkeys MK750

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Cooler Master har gjort ett riktigt bra tangentbord som lockar till mycket skrivande under många år. Handledsstödet är bra, men det sitter inte fast ordentligt.

Specifikationer

Märke
Cooler Master
Anslutning
Ucb
Antal tangenter
105 + 4 medieknappar
Tangentljus
Ja, 16,7 miljoner färger
Kabellängd
1,8 meter
Övrigt
Cherry MX-omkopplare, handledsstöd