Håndledshvileren klikkes nemt af og på ved hjælp af magneter.

ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe

Ett lyxigt tangentbord som är byggt mer för spel än för att skriva på. Det fungerar utmärkt, men kostar också därefter.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #Asus
8.7

Tangentbordet ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe är ett litet utrymmesbesparande tangentbord med bra specialtangenter.

Kontakterna under tangenterna är skapade för att främst vara snabba och kanske lite mindre bekväma. 

Det är en fördel om man gillar att spela på datorn, men innebär också att det kan kännas tröttsamt att skriva långa textdokument på tangentbordet. Tangenterna slår nämligen i botten ovanligt abrupt när du trycker ner dem, och efter att du har avverkat några hundra tecken i högt tempo känns det nästan som att sitta och trumma hårt på bordet med fingrarna.

Förkortningen TKL står för Ten Keys Less. Det innebär att du måste klara dig utan det numeriska tangentbordet och de extra tangenter som brukar komplettera det. Fördelen med det är att tangentbordet blir mycket kompakt. Tangenterna går nästan ut till kanten på båda sidor, så tangentbordet tar inte upp mer plats på skrivbordet än nödvändigt. Den grå metallplattan under tangenterna ger Strix Scope en opolerad och industriell look.

Tangenternas övre del ligger en bra bit över den aluminiumplåt de är monterade på. Det innebär att mycket ljus släpps genom vid den nedre delen av tangenterna som är tillverkade i
genomskinlig plast. Effekten är snygg, men ljuset är så dominerande att man också blir glad för att det är enkelt att sänka ljusstyrkan med en snabbknapp om ljuset börjar kännas störande. Du kan välja själv hur du vill att tangentbordet ska kopplas till datorn: Det går att använda den medföljande tygkabeln för en direkt anslutning till USB-porten, och att ansluta den lilla USB-adaptern till datorn för att få en trådlös anslutning. När adaptern inte används kan den placeras i ett hål på baksidan av tangentbordet. Slutligen kan du använda Bluetooth för att ansluta tangentbordet till datorn, en surfplatta eller mobil. Allt fungerar precis som det ska.

Strix Scope håller sig ordentligt fast på underlaget tack vare några stora gummitassar på undersidan. Du kan även fälla ut två kraftiga fötter, så att tangentbordets bakre kant höjs något över bordet. Det medföljer dessutom ett mjukt handlovsstöd i kartongen, så det finns goda möjligheter att få händer och handleder placerade i en behaglig vinkel när du skriver.


+ Hög kvalitet på tangenterna

+ Ergonomiskt handlovsstöd

– Använder två USB-portar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Ett lyxigt tangentbord som är byggt mer för spel än för att skriva på. Det fungerar utmärkt, men kostar också därefter.

Specifikationer

Märke
Asus
Antal tangenter
84
Kabellängd
1,8 m