LED-lyset, der blandt andet viser, om CAPS LOCK er slået til, er klemt inde mellem bogstavtasterne og det numeriske tastatur.

ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless

Det är svårt att göra ett komplett tangentbord mer kompakt än ROG Strix Scope II 96.

av Morten Skeldal Østergaard #Tangentbord #Asus
9.2

ROG Strix Scope II 96 försöker med väldigt många saker samtidigt, och otroligt nog lyckas tangentbordet faktiskt att göra allt.

Tangentbordet har som namnet antyder krympt till 96 procent, och det kan anslutas till datorn på inte mindre än tre olika sätt: Bluetooth, trådlös USB-adapter eller kabel. Du växlar mellan dem med en liten strömbrytare på tangentbordets baksida, där det också finns ett fack för USB-adaptern. USB-kabeln är av hög kvalitet, och behövs även om du bara vill använda trådlös anslutning eftersom kabeln står för laddningen av tangentbordet.

Tangenterna håller högsta klass och har ett ganska högt motstånd, men det råder ingen tvekan om när en tryckning har registrerats. Det känns oförändrat genom hela nedslaget, till skillnad från gammaldags mekaniska tangenter som långsamt bromsar rörelsen.

I tangentbordets övre högra hörn finns ett rullhjul som kan användas för att höja och sänka volymen på datorn. Det går att låta hjulet utföra andra funktioner med Windows omfattande inställningsprogram. Du kan ändra i stort sett allt när det gäller tangentbordets belysning och funktioner, och i vissa fall kan det vara lite svårt att hitta exakt det du letar efter. Trots att det finns gott om utrymme har Asus till exempel valt att använda små svartvita ikoner utan text för att presentera programmets huvudfunktioner. Det gjorde att vi ibland fick klicka runt lite för att hitta rätt flik.


+ Anslut som du vill

+ Platsbesparande

– Inställningsprogrammet är inte användarvänligt

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Det är svårt att göra ett komplett tangentbord mer kompakt än ROG Strix Scope II 96.

Specifikationer

Märke
Asus
Anslutning
USB-adapter, Bluetooth
Antal tangenter
98
Kabellängd
1,8 m