Test av ASUS ROG Strix Flare

Asus ROG Strix Flare

Asus ROG Strix Flare är ett genomtänkt och bra tangentbord som kan ställas in på många sätt efter eget önskemål.

av #Tangentbord #ASUS
8.8

Strix Flare är ett nytt tangentbord från Asus produktlinje för datorspelare – ROG. Det fungerar även för alla andra som vill ha ett anpassningsbart tangentbord att skriva på.

Det följer med ett handledsstöd, något vi ser allt mer just nu. Kan det vara så att många datorspelare börjar bli till åren och därför känner av de påfrestningar som många timmar framför datorn oundvikligen medför? Handledsstödet är hur som helst avtagbart och som så ofta är tangenterna bakgrundsbelysta, så att de kan lysas upp i allsköns färger och mönster.

Överst till vänster finns det en rad medieknappar, något vi gillar. Det är alltid trevligt att ha dessa knappar lätt tillgängliga när man arbetar i ett annat program och lyssnar på musik eller radio i hörlurar. Särskilt ljudvolymsknappen märks. Den är långsmal och nästan groteskt stor. Den ser ganska klumpig ut, men den fungerar utomordentligt.

Många kräsna användare vill ha mekaniska tangentomkopplare, eller så kallade brytare. Det innebär att varje tangent trycker på en mekanisk kontakt och inte, som exempelvis i bärbara datorer, på ett membran som går under hela tangentbordet. Fördelen är distinktare respons, längre livslängd samt, enligt förespråkarna, bättre känsla. Omkopplarna i Strix Flare är tyska Cherry MX RGB och det är skönt att skriva på tangentbordet. Responsen är dock inte så tydlig som man kan önska.


+ Särskilda medietangenter
+ Avtagbart handledsstöd
+ Skönt att skriva och spela på


Asus ROG Strix Flare finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Asus ROG Strix Flare

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett gediget tangentbord som passa de flestas krav.

Specifikationer

Märke
ASUS
Anslutning
Usb
Antal tangenter
111
Tangentljus
Ja
Kabellängd
2 m
Övrigt
Vikt: 1,3 kg