Håndledshvileren klikkes nemt af og på ved hjælp af magneter.

ASUS ROG Strix Flare II Animate

Ett lyxigt tangentbord som är byggt mer för spel än för att skriva på. Det fungerar utmärkt, men kostar också därefter.

av Henrik Ræder Clausen #Tangentbord #Asus
8.6

Det mekaniska tangentbordet Strix Flare II Animate håller en genomgående hög kvalitet, det är lätt att hantera och reagerar exakt. Det är strålande för spel och för att skriva, men ljuseffekterna kan störa innan man anpassat dem.

Tangentbordet är väldigt stabilt och tangenterna logiskt uppdelade i de klassiska grupperna. De rent mekaniska tangenterna löper jämnt med ett tydligt ljud när de når anslagspunkten. Det mjuka trycket och det fasta nedslaget gör tangentbordet lätt att arbeta med och tangenterna reagerar snabbt, så flera tryck efter varandra ger inga problem.

Vid skrivarbete kan det djupa anslaget verka hämmande på skrivhastigheten, men efter en liten stund blir det märkbart att man kan ha flera tangenter igång samtidigt, och då går hastigheten upp igen.

Med en vikt på över ett kilo står tangentbordet stadigt på bordet utan att ta upp för mycket plats, och dess kontur ger det utrymme som krävs för stora tangenter. Handlovsstödet som medföljer är trassligt att montera, men ger ett välkommet extra stöd. Ovanför det numeriska tangentbordet finns en ljuspanel som visar användningen av medietangenter, olästa mejl och ett flertal andra aktiviteter. När det inte finns någon aktivitet att visa finns det istället en underhållande logotyp. Eller bara lugn – om man vill går det att stänga av den något överflödiga effekten i tangentbordets medföljande program.

Tangentbordet ansluts med en kraftig kabel och ska anslutas till två USB-portar. Att den tar upp två portar kompenseras lite av att den själv har en USB-port. Tyvärr är det bara en USB 2.0-port.


+ Hög kvalitet på tangenterna

+ Ergonomiskt handlovsstöd

– Använder två USB-portar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Ett lyxigt tangentbord som är byggt mer för spel än för att skriva på. Det fungerar utmärkt, men kostar också därefter.

Specifikationer

Märke
Asus
Antal tangenter
105
Kabellängd
2 m
Övrigt
43,5 x 16,5 x 3,8 cm