Test av Asus Cerberus Mech RGB

Asus Cerberus Mech RGB

Gediget tangentbord med alla inställningar direkt i hårdvaran.

av #Tangentbord #ASUS
8.7

Asus Cerberus Mech RGB är ett bra tangentbord som är lätt att använda. Det är mekaniskt och det är skönt att skriva på det under lång tid. För att baseras på mekaniska tangenter är det ganska tyst, även om det fortfarande ger en distinkt känsla när tangenterna trycks ner.

På tangentbordet finns det en rad medieknappar som aktiveras med tangenterna FN+F7-F12. Det går till exempel att byta låtar direkt från tangentbordet, något som jag personligen saknar när det inte finns i ett tangentbord.

En liten specialare är att det inte följer med något program för alla inställningar som rör tangentbordet. I stället sparas allting direkt i tangentbordet, exempelvis inställningarna för bakgrundsljus. Allt sköts via genvägar på tangentbordet, något som är riktigt skönt när man väl har vant sig vid det.

Det finns otroligt många alternativ för det inbyggda ljuset, många små genvägar och flera inställningar som kan vara nyttiga i vardagen.

Cerberus Mech RGB är skönt och lätt att skriva mycket på, även om tangenterna i vissa lägen kan kännas lite väl mjuka. Ganska ofta upplever jag feltryck när jag råkar träffa snett på en tangent och den registrerar en nedtryckning. Det är mer känsligt än andra tangentbord för dessa snedträffar, något som är värt att tänka på lite beroende på hur man skriver.

Det följer med fyra extra tangenttoppar i reserv. Det rör sig om tangenterna W, A, S och D som ofta blir slitna hos den som spelar mycket.


+ Skönt att skriva på
+ Bra medieknappar
+ Många ljudinställningar
Känslig för snedtryck


Asus Cerberus Mech RGB finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Cerberus Mech RGB

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Cerberus Mech RGB är ett trevligt tangentbord med alla inställningar samlade i genvägar på själva tangentbordet i stället för i ett program i datorn.

Specifikationer

Märke
ASUS
Anslutning
Kabel
Tangentljus
Ja
Kabellängd
2 meter