Der er plads til både klokkeslæt, skridtantal og puls på armbåndets skærm.

Xiaomi Mi Smart Band 5

Mi Smart Band 5 är ett utmärkt armband om du vill hålla koll på din hälsa, dessutom är priset precis lagom.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklockor #Xiaomi
8.7

Det kinesiska företaget Xiaomi har lyckats packa in otroligt många funktioner i det billiga hälsoarmbandet Mi Smart Band 5.

Armbandet är vattentätt, så att det kan användas för att mäta alla former av aktiviteter, från simning till cykling. Mi Smart Band 5 har inte någon inbyggd GPS, istället använder den mobilens GPS för att registrera var du är.

Faktum är att den håller ett öga på din hälsa även när du inte är aktiv, bland annat genom att mäta dina sömnmönster. Vi använde Mi Smart Band 5 ett par nätter tillsammans med ett mycket dyrare hälsoarmband och mätningarna från de två armbanden stämde väl överens. I den tillhörande appen från Xiaomi kan du se vilken tid du somnade och vaknade, och hur dina olika sömnfaser har varit.

Tack vare bra ljusstyrka är det inga problem att se vad som visas på skärmen även när du använder armbandet i solljus. Skärmens kvalitet är mycket bättre än vad vi annars har sett hos armband och smartklockor i det billigare prissegmentet.

Det finns faktiskt plats för förhållandevis mycket text på den 1,1 tum stora skärmen, vilket är positivt när du till exempel ska läsa mobilens sms som Mi Smart Band 5 kan visa. Det funkar inte så bra att läsa längre texter på armbandet, men det är ett bra sätt att snabbt se vad ett meddelande handlar om.

Batteriet varade i drygt en vecka under vårt test där vi använde Mi Smart Band 5 för att registrera ett par långa promenader och cirka 40 kilometers cykling. Laddarens kontakt klickas fast på armbandets baksida med hjälp av magneter, så det går snabbt och enkelt att sätta igång laddningen.


+ Utmärkt skärm
+ Fantastiskt pris
– Har inte självständig GPS

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mi Smart Band 5 är ett utmärkt armband om du vill hålla koll på din hälsa, dessutom är priset precis lagom.

Specifikationer

Märke
Xiaomi
Skärmstorlek
1,1 tommer
Skärmupplösning
126 x 29 pixels
Minne
512 KB
Lagring
16 MB
Batteritid
Op til 14 dage
Vikt
11,9 gram
Systemkrav
iPhone, Android