Test av TomTom Spark 3

TomTom Spark 3

Logga joggingrundorna med den här extremt effektiva hälsoklockan.

av #Smartklockor #TomTom
9.2

TomTom Spark 3 är den senaste klockan i en lång rad hälsoklockor från den välkända gps-tillverkaren. Klockan fungerar som en hjälp med träningen, samtidigt som den räknar steg, antalet aktiva timmar och hur mycket du sover.

Spark 3 har ett gummiarmband och sitter väl fast kring handleden. Tre lås ser till att armbandet inte blir för löst eller att klockan lossnar.

En av detaljerna som står ut är batteriet. Med fullt aktiverad gps räcker batteriet i elva timmar. Används inte gps:en räcker batteriet i tre veckor. Under de fjorton dagar som vi hade klockan för test behövde vi bara ladda batteriet en gång.

Uppladdningen sker men en kabel som kopplas till datorn. När det tillhörande programmet är installerat i pc:n hämtas automatiskt information om den senaste joggingrundan så fort klockan ansluts.

Kabeln sitter så hårt fast i klockan att första gången vi skulle koppla bort den var vi nästan rädda att klockan skulle gå önder. En lite smidigare lösning är önskvärd.

Under själva träningen är Spark 3 obegripligt enkel att använda. Gps:en hittar positionen på 20 sekunder, vilket är mycket snabbare än hos de flesta andra hälsoklockor. En runda startas med två tryck på riktningsknapparna, som sitter samlade i en fyrkantig knapp nedanför skärmen. Det finns otroligt många inställningar med löpprogram, förprogrammerade löprundor och mycket annat för den rutinerade joggaren.

Vår test avslutas med att klockan lånades av en bekant som brukar vara med i Ironman. Personen i fråga blev lika imponerad som vi över hur enkel och effektiv Spark 3 är.


+ Snabb gps
+ Lång batteritid
+ Passar alla
Irriterande kabel


TomTom Spark 3 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Spark 3

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

TomTom Spark 3 gör precis vad en hälsoklocka ska göra och den fungerar lika bra för vana som nya användare.

Specifikationer

Märke
TomTom
Skärmstorlek
22 x 25 mm
Skärmupplösning
144 x 168 pixel
Lagring
4 GB
Batteritid
25 dagar/11 timmar (klocka/gps)
Vikt
50 g