Test av Samsung Gear Fit2 Pro

Samsung Gear Fit2 Pro

Ett utmärkt hälsoarmband med både gps och pulsmätare.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklockor #Samsung
9.5

Samsungs nya hälsoarmband är verkligen fullproppat med alla funktioner vi kan önska oss. Det är robust och välbyggt och det mäter i stort sett vilken fysisk aktivitet som helst. Det sitter skönt på handleden och är varken för stort eller tungt.

Grundfunktionerna visas på den avlånga skärmen och med ett snabbt ögonkast går det att se antalet tagna steg och aktuell puls. Pulsen mäts för övrigt av två sensorer på baksidan av boetten. Här behövs alltså ingen krånglig mätare som spänns fast runt bröstkorgen.

Det finns förhållandevis gott om plats på skärmen och alla värden visas i ett lättläst och tydligt format, vilket är perfekt för att få lite koll medan man springer.

Armbandet sitter skönt på och det är så lätt att man inte ens tänker på att det sitter där. Det är dessutom certifierat för att vara extremt tåligt och vattentätt, så det fungerar lika bra i simbassängen som på joggingrundan.

Enda nackdelen med Samsungs fina hälsoarmband är priset. Vissa butiker tar nästan 3 000 kronor för det och för de pengarna kan man få en bra smartklocka. Apples Watch börjar till exempel på 2 700 kronor.


+ Bästa hälsoarmbandet hittills
+ Välbyggt
+ Mäter det mesta
Dyrt


Samsung Gear Fit2 Pro finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Samsung Gear Fit2 Pro

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Samsungs hälsoarmband är det bästa vi har testat hittills. Det mäter hur långt och hur snabbt vi springer eller hur många bassänglängder det blev i simhallen.

Specifikationer

Märke
Samsung
Skärmstorlek
1,5 tum
Skärmupplösning
216 x 432 pixel
Operativsystem
Tizen
Minne
4 GB
Lagring
2 GB tillgängligt
Batteritid
3-4 dagar / 9 timmar (normalt bruk/gps)
Vikt
34 g
Övrigt
Sensorer: Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, HR Sensor
Musikformat: MP3,M4A,3GA,AAC,OGG,OGA, WAV,WMA,AMR,AWB