Remmen til Huawei Watch GT 2e kan fås i fire forskellige farver.

Huawei Watch GT 2e

Tuff träningsklocka med lång batteritid.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklockor #Huawei
8.4

Den ser ut som en stor och dyr smartklocka, men Huawei Watch GT 2e är först och främst en klocka som är avsedd för träning. De primära funktionerna är den inbyggda gps:en, som till exempel mäter hur långt man har sprungit, och pulsmätaren, som håller koll på hjärtat under träningen.

Det går inte att installera en massa avancerade appar i klockan, men för att komma i gång med klockan måste en omfattande app på 200 megabyte hämtas och installeras i mobilen. Igångsättningen av klockan och sammanlänkningen med telefonen tar bara ett par minuter.

Både som vanligt armbandsur och som hjälpmedel för träningen fungerar Huawei Watch GT 2e som den ska. Det går att välja mellan en rad urtavlor som kan visa allehanda information. Här finns stilrena urtavlor och mer fantasifulla som är överlastade med information, till exempel puls, datum, höjd över havet, batteristatus eller väder.

Det finns ett par gigabyte ledigt utrymme i klockan för musikfiler. Det enda vi saknar under vår tid tillsammans med Huaweis sportklocka är funktioner för att koppla ihop den med populära träningstjänster som Endomondo och Strava.


+ Bra träningsklocka
+ Lång batteritid
Ingen koppling med Endomondo

Läs mer om Huawei Watch GT 2e


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bra träningsklocka med många funktioner till ett rimligt pris. Men det är lite för svårt att få ut data ur klockan.

Specifikationer

Märke
Huawei
Skärmstorlek
1,39 tum
Skärmupplösning
454 x 454 pixel
Operativsystem
Android Wear
Lagring
4 GB
Batteritid
14 dagar (30 timmar med gps)
Vikt
43 g
Systemkrav
Android 4.4, iOS 9.0
Övrigt
Sömnbevakning, pulsmätning