Test av Fitbit Versa

Fitbit Versa

Fitbit Versa är en smartklocka för motionärer och alla andra som vill räkna steg, se hur de sover och hålla koll på vikten. Klockan är avskalat elegant och lätt att använda. Det finns dock få andra funktioner.

av #Smartklockor #Fitbit
7.5

Fitbit har under många år utvecklat produkter som ska göra det enklare att hålla koll på träning och sömnvanor.

Den erfarenhet som företaget har samlat på sig under åren märks tydligt i smartklockan Versa. Den är enkel att komma i gång med och den är lätt att hantera via tre knappar och en skärm som är intuitiv. Det är lätt att få en överblick över det egna hälsotillståndet.

Själva klockan är stramt snygg och diskret med en svart gummirem och en platt boett som påminner mycket om en digitalklocka. Det känns inte som om man har en klump elektronik runt handleden, utan mer som ett helt vanligt armbandsur.

Under installationen paras ihop med telefonen och via den går det att ändra urtavla, se antalet tagna steg under dagen samt hur många kalorier som har förbrukats. Även om appen är på engelska är den lätt att hitta runt i. Det går till exempel att ställa upp mål för träningen och hur mycket man vill gå ned i vikt för att lättare uppnå en sundare livsstil.

Verse är i första hand en hälsoklocka och i mindre grad en smartklocka. Urvalet av appar som kan installeras i klockan är snällt uttryck sparsamt. Vi har ännu inte hittat någon app som kan vara användbar i vardagen. Motionsfunktionerna däremot går inte att klaga på. Det är lika lätt att registrera löprundor som simning och cykelturer. Klockan visa mängder med information om de egna prestationerna på ett enkelt och överskådligt sätt.


+ Lätt att använda
+ Bra dataregistrering
Dåligt app-urval


Fitbit Versa finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Fitbit Versa

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En utmärkt smartklocka för att registrera joggning, simning och sömn. Men utöver motionsfunktionerna finns det inte mycket annat.

Specifikationer

Märke
Fitbit
Skärmstorlek
1,34 tum
Lagring
300 låtar
Batteritid
Upp till fyra dygn
Vikt
380 g
Systemkrav
Android, iOS
Övrigt
Vattentät ned till 50 meter