Test av Fitbit Ionic

Fitbit Ionic

Ionic är en mycket bra och snygg hälsoklocka med lång batteritid. Urvalet av appar är dock allt för begränsat.

av #Smartklockor #Fitbit
7.3

Håll koll på din fysiska träning, oavsett om du snörar på dig joggingskorna, tar fram cykeln eller simmar 1000 meter. Fitbits hälsoklocka Ionic är perfekt för alla fysiskt aktiva som vill kombinera kontrollen av den egna motionen med meddelandena från mobiltelefonen.

Ionics styrka är de inbyggda träningsfunktionerna där det med hjälp av den inbyggda gps:en och pulsmätaren går att få tämligen exakt information om löpning, cykling, simning och så vidare. Den håller reda på antalet steg, antalet fysiska minuter och kaloriförbrukningen.

Själva klockan är dessutom stramt snygg med ett neutralt klockhus i metall och en grafitgrå rem. Batteritiden är riktigt bra och under våra tester räcker det i tre dagar om vi motionerar och fyra dagar om de olika träningsfunktionerna inte används.

Lättstyrd från klocka och mobil

Klockan styrs via de tre knapparna på sidorna och den lilla pekskärmen. Samspelet mellan dessa fungerar ovanligt bra. Det finns inte så många menyer att villa bort sig i och det går snabbt att känna sig hemma i operativsystemet. Under träningen är det oftast knapparna som gäller, vilket är bra när man börjar bli svettig.

De lite mer avancerade inställningarna samt installation av nya appar sker med den tillhörande appen i mobilen. Även den är lätt att förstå sig på och det går till exempel att välja urtavla i klockan. Det finns många appar att installera i klockan, men vi saknar vanliga appar som exempelvis Google Maps.


+ Lång batteritid
+ Lätt att hantera
Dåliga appar


Fitbit Ionic finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Fitbit Ionic

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ionic är en mycket bra och snygg hälsoklocka med lång batteritid. Urvalet av appar är dock allt för begränsat.

Specifikationer

Märke
Fitbit
Skärmstorlek
1,42 tum
Operativsystem
Android Wear
Lagring
2,5 GB för musik
Batteritid
3-4 dygn
Vikt
50 gram
Systemkrav
Android, iOS
Övrigt
Vattentät ned till 50 meter, gps, pulsmätare, wi-fi, Bluetooth