da Vinci Junior 2.0 Mix har en liten skärm med ett utmärkt menysystem. Tyvärr går det inte att installera skrivaren i ett trådlöst nätverk via skärmen.

XYZ da Vinci Junior 2.0 Mix

XYZ da Vinci Junior 2.0 Mix levererar fina och färgglada 3d-utskrifter – när den väl är hopsatt.

av Christian Slot #Skrivare #XYZ Printing
8.6

XYZ Da Vinci Junior 2.0 Mix är en 3d-skrivare som skriver ut förnämliga små prylar – om man lyckas montera ihop den.

Vi har testat 3d-skrivaren intensivt under tre dagar och lyckades under den tiden få fram tio prylar, däribland en iPad-hållare, en dörrstopp, äggkoppar och ett matskedsmått.

Eländig manual
Innan det går att skriva ut en enda pinal måste dock skrivaren monteras ihop, och då börjar problemen. Det är nämligen svårt att tolka bilderna som finns i manualen för att beskriva hur det ska gå till. Hade inte en av oss på redaktionen erfarenhet från en annan XYZ-skrivare sedan tidigare hade vi förmodligen gett upp. XYZ borde definitivt ersätta bilderna i manualen med enkel och tydbar grafik.

Det program som hör till är i stort sett bra. Det är stabilt och det är enkelt att importera ritningar från XYZ:s egen databas. Däremot saknas det förklaring på vad de olika alternativen som finns i programmet betyder – till exempel brim, raft och support. För att få reda på det måste vi att googla.

Underligt beteende
Vi har skrivit ut både små och stora objekt med det råmaterial av plast som kallas för PLA-filament. Det rör sig i praktiken om rullar med plasttråd som skrivaren smälter och droppar ut för att bygga upp objekten. I de flesta fall slutar utskrifterna med lyckade objekt som är tämligen detaljrika.

Med läget Mixer Mode går det att blanda färger, alltså använda flera filament i skilda färger. Dumt nog går det inte att få se ett exempel på slutproduktens färger innan man skriver ut. Det hade varit smart.

Vid ett par tillfällen fick skrivaren spader och for runt utskriftytan utan kontroll överhuvudtaget. Detta kan bero på dåliga ritningar snarare än att skrivaren inte fungerar.

XYZ Da Vinci Junior 2.0 Mix finns att köpa här via Prisjakt


+ Rimligt pris
+ Blanda färger
+ Bra program
Usel manual

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En ganska stabil 3d-skrivare. Men räkna inte med att du kan sätta ihop den utan att söka hjälp på internet.

Specifikationer

Märke
XYZ Printing
Typ
3d-skrivare
Färg eller svartvit
2 färger
Mått
42 x 43 x 38 cm
Övrigt
Max objektstorlek: 15x15x15 cm, använder PLA-filament, WiFi, vikt: 17 kg